Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Janny Riemer heeft een hersentumor

Bid je mee voor haar?

De drie boekhandels van Jan en Janny Riemer zijn voor veel christenen een begrip. Janny deed al eerder een stapje terug in het familiebedrijf, in verband met een zware burn-out. Inmiddels is Janny met pensioen en heeft Jan een flinke stap teruggedaan. Eind vorig jaar bleek dat Janny ernstig ziek is. Ze heeft een hersentumor.

Deel:

Vorig jaar waren we nog van harte welkom bij Janny Riemer thuis. In de rubriek De Binnenkijker in Eva 8 vertelde ze openhartig over haar leven en haar zware burn-out. Ze had nog altijd last van restverschijnselen, zo kon ze slecht tegen drukte.

Hersentumor

Niet lang na het interview, begin oktober 2020, merkte Janny dat ze niet goed meer kon lezen en bepaalde woorden kwijt was. Eind november ging ze met die klachten naar de huisarts en al snel was duidelijk dat het ernstig is. “Ik heb een hersentumor”, mailt ze zelf, ondanks haar moeite met taal. “Ik kreeg gelijk te horen dat ik ongeneeslijk ziek ben.” Janny is in december geopereerd en mocht tweede kerstdag weer naar huis.

Haar wereld is best klein geworden

“Op dit moment gaat het fysiek goed met Janny”, laat haar man Jan deze week weten. “Ze herstelt elke dag meer. De wond op haar hoofd geneest goed en het litteken is haast niet meer te zien. Wat we best jammer en moeilijk vinden is dat Janny veel woorden en begrippen, namen en plaatsnamen, et cetera, kwijt is. Ook nu, vier weken na de operatie, nog steeds. Lezen gaat ook niet snel, boeken lezen is er niet meer bij. Ook de ondertiteling bij films gaat voor haar te snel. Hierdoor is haar wereld best klein geworden.”

Heftige kuur

Afgelopen woensdag is Janny begonnen met een heftige kuur. Zes weken lang wordt ze dagelijks bestraald in het UMCG. Tegelijkertijd begint de chemokuur, waarvoor Janny dagelijks chemopillen moet slikken. Ook die kuur duurt zes weken.

Wij bidden of de groei van de tumor zal afremmen

Jan: “Wij hopen en spreken ons verlangen uit naar de Heer van ons leven dat Janny dit allemaal goed kan en mag doorstaan. Wij bidden of Hij de chemo en de bestraling wil zegenen. Of door dit alles de groei van de tumor zal afremmen en, o wat zou het een wonder zijn, er geen groei meer is, Dat bidden we in het volle vertrouwen dat God deze middelen niet nodig heeft, maar ook dat we deze middelen uit Zijn hand mogen ontvangen. Vol verwondering over wat een geweldige zorg er is en wat een kennis.”

Jan en Janny voelen zich gedragen door vele gebeden. Bid je mee voor Janny?

Lees hier het verhaal over Janny's burn-out

Geschreven door

Annemarie Kok-van Twillert

--:--