'Kan ik die hechtingen niet zelf verwijderen?'
3 juli 2024 · 14:36
Update: 3 juli 2024 · 15:10
Het is alsof ik op een warme zomerdag op het strand in de zon lig. Maar ik lig op een operatietafel, onder een lamp die zo fel schijnt dat de woorden “hemels licht” door mijn gedachten schieten.
Waarom gaat Corien onder het mes?
“U bent toch niet met de auto?” informeert de operatieassistente die mijn voorhoofd verdooft. “Nee hoor,” stel ik haar gerust, “ik ben op de fiets.”
“Je kunt straks niet naar huis fietsen”, waarschuwt ze me. Een wenkbrauwlift wordt beschouwd als een operatie, en na de ingreep mag je niet autorijden, fietsen of sporten. Twee weken lang niet. Daarom ben ik ook op de fiets gekomen: nu kan het nog. Dick haalt me straks op.
De dokter komt binnen. Hij vraagt me om overeind te komen zitten en recht voor me uit te kijken. Hij tekent streepjes en halve maantjes op mijn gezicht. Vervolgens snijdt hij een paar reepjes overtollige huid boven mijn wenkbrauwen weg. Binnen een paar minuten is hij klaar. “Mijn assistente maakt de hechtingen af”, zegt hij. “Ik ga nu botox in je fronsrimpels spuiten. Kijk even zo boos mogelijk.”
Ik kijk zo kwaad als ik kan, en het volgende moment krijg ik een gemene prik in de diepe rimpel tussen mijn ogen. “Wat!” roep ik. “Dat doet echt pijn! Ik kan niet begrijpen dat mensen dit in hun lippen laten spuiten.” De dokter barst nog net niet in lachen uit. “Dat doen ze ook niet”, zegt hij. “Je bedoelt waarschijnlijk fillers.”
Als de dokter vertrokken is, begint de assistente aan een secuur borduurwerkje. “Je moet over een week terugkomen”, zegt ze. “Dan kan ik de hechtingen verwijderen.”
Over een week? Maar dat kan helemaal niet. Dan moet ik naar de bruiloft van mijn neef. “Kan ik dat niet zelf doen?” vraag ik. “Die hechtingen? Dat heb ik ook gedaan toen mijn blindedarm eruit was gehaald. Ik ging toen op vakantie, maar ik heb een heel handig messensetje meegekregen.”
Geen sprake van. Dit is geen blindedarm. Dit moet netjes gebeuren. Weet je wat, dan spreken we gewoon om acht uur ’s morgens af, komt ze wat eerder op haar werk. Lukt het dan? Hier, een zakje bevroren doperwtjes voor op de littekens. Een paar weken rustig aandoen. En vooral niet fietsen.
Meest gelezen
- Johanneke raakte onverwachts zwanger van een tweeling: ‘Ik was enorm geschrokken’
Persoonlijk verhaal
Johanneke raakte onverwachts zwanger van een tweeling: ‘Ik was enorm geschrokken’
- Het goede leven volgens Jurjen ten Brinke
'Gezin en vrienden, wijn en een wandeling'
Het goede leven volgens Jurjen ten Brinke
- ‘Om het goede leven wat te compenseren, beginnen we de dag met gym'
Op pad met de Christelijke Caravan Club
‘Om het goede leven wat te compenseren, beginnen we de dag met gym'
Lees ook
- 5 boekentips voor mannen: de beste zomerlectuur voor vakantie of achtertuin
Zin in een goed boek?
5 boekentips voor mannen: de beste zomerlectuur voor vakantie of achtertuin
- Geeske is slechthorend en maakt daar illustraties over: ‘Je begrijpt niet wat het is tot je er zelf mee te maken hebt’
Persoonlijk verhaal
Geeske is slechthorend en maakt daar illustraties over: ‘Je begrijpt niet wat het is tot je er zelf mee te maken hebt’
- Wat als je vakantie in de soep loopt?
"Van teleurstelling naar vakantieplezier in 3 stappen."
Wat als je vakantie in de soep loopt?
Schrijf je hier in voor de Visie-nieuwsbrief
Als christelijke gids willen we je helpen om te leven met God. We brengen je persoonlijke verhalen, verdiepende thema’s, christelijk nieuws en mediatips. In onze wekelijkse nieuwsbrief willen we je inspireren om hoopvol te leven en te geloven.
Lees onze privacyverklaring.