Lazarus tipt: het laatste bericht over de ernstig zieke Rachel Held Evans, een podcast met Stefan Paas en Harry Potter vs de Bijbel
26 april 2019 · 20:09
Update: 15 november 2024 · 13:03
Lazarus schrijft vandaag over een ernstig zieke schrijfster Rachel Held Evans, daarnaast vind je tips voor twee podcasts en een artikel over Harry Potter en de Bijbel.
Rachel Held Evans ernstig ziek
Afgelopen weekend kwam het verdrietige bericht via Twitter dat de Amerikaanse schrijfster Rachel Held Evans (37) ernstig ziek is. Ze was eerder die week in het ziekenhuis beland omdat ze behandeld moest worden voor een combinatie van griep, blaasontsteking en een allergische reactie op antibiotica. Tijdens die behandeling kreeg ze last van epileptische aanvallen in haar hersenen.
Inmiddels wordt ze al bijna een week in een kunstmatige coma gehouden om de aanvallen te voorkomen. Haar man schrijft vandaag op haar website: “De beste verklaring die ik tot nu toe van dokters heb gekregen voor haar toestand is dat het een ‘combinatie van factoren’ is.” Hij meldt ook dat Rachel per helikopter naar een ander ziekenhuis is overgebracht.
Deze week begonnen bevriende schrijvers Sarah Bessey en Jeff Chu een crowfundingactie. De afgelopen dagen werd daar bijna 100.000 dollar opgehaald om de familie te helpen met de medische kosten. Op de site vind je ook een adres waar je post naartoe kunt sturen. Op Twitter worden er gebedsoproepen gedaan en wordt er gebeden onder de hashtag #PrayForRHE.
Rachel is schrijfster van onder andere De deugdzame huisvrouw en Gaan we vandaag? en moeder van twee jonge kinderen.
Stefan Paas in Onderweg
Theoloog des Vaderslands Stefan Paas is te gast in het radioprogramma Onderweg. Daarin vertelt hij onder andere dat hij niet zo gewend is om iets van zichzelf te laten zien ‘Nog steeds voel ik wel enige weerzin. Ik ben wat meer georiënteerd op ideeën dan op mensen.’ Stefan vertelt ook over zijn verkiezing als Theoloog des Vaderlands en over de projecten waar hij op dit moment mee bezig is. Je kunt het gesprek hier alvast luisteren als podcast.
Harry Potter vervangt de Bijbel
Op de Amerikaanse site Religion News Service staat een interessant artikel: hoe Harry Potter quotes tegenwoordig ‘Foundational texts’ zijn voor millenials. ‘Van alle Amerikanen heeft 61 procent een Harry Potter film gezien. Gegeven het feit dat slechts 45 procent van de Amerikanen (en nauwelijk hoger, 50% van de Amerikaanse christenen) de eerste vier evangeliën kunnen noemen, dan is het niet moeilijk om te zeggen dat Gryffindor, Slytherin, Ravenclaw en Hufflepuf beter bekend zijn bij de Amerikanen dan Mattheüs, Markus en Lucas.’
Lees hier het artikel.
Podcast Jen Hatmaker en Pete Enns over de Bijbel
De Amerikaanse schrijfster Jen Hatmaker had onlangs een goed gesprek met Pete Enns, volgens haar iemand die kleur geeft aan de zwart-wit visie op de Bijbel. Een uur lang praten ze over de Bijbel en de manieren waarop je naar dit boek kunt kijken.
Je vindt de podcast op iTunes.
Meest gelezen
- Column Elbert: 'Wat haalt papa toch allemaal uit op tv?'
Elbert over alle kinderprogramma's die zijn gezin kijkt
Column Elbert: 'Wat haalt papa toch allemaal uit op tv?'
- Bernice Klein verloor bij een brand vier broertjes
‘Een van m’n zussen riep: ‘Jezus, red onze broertjes!’’
Bernice Klein verloor bij een brand vier broertjes
- Rachel Rosier zoekt naar antwoorden in de Gazaoorlog: 'Wie is goed, wie is fout?'
'Het graf van Rachel': 6 mei om 22.20 uur bij de EO op NPO 2.
Rachel Rosier zoekt naar antwoorden in de Gazaoorlog: 'Wie is goed, wie is fout?'
Lees ook
- Moeder en dochter onder één dak: 'Als ik aan het werk ben, vouwt mijn moeder de was op'
Hoe is het om samen met je moeder te wonen?
Moeder en dochter onder één dak: 'Als ik aan het werk ben, vouwt mijn moeder de was op'
- Het weekend van Anne-Mar Zwart
Presentatrice Anne-Mar Zwart over haar weekend
Het weekend van Anne-Mar Zwart
- Moeder en dochter onder één dak: 'We zijn bij elkaar, maar niet op een kleffe manier’
Hoe is het om samen met je moeder te wonen?
Moeder en dochter onder één dak: 'We zijn bij elkaar, maar niet op een kleffe manier’