Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Leer Lucas Hamming (28) beter kennen

Muzikant in hart en nieren

Lucas Hamming brak op jonge leeftijd door als acteur, maar is inmiddels niet meer weg te denken uit de muziekwereld. Als onderdeel van 'team Shirma' hoopt hij veel te leren over het zingen van gospel. Zorgt zijn bezoek aan een Amerikaanse gospeldienst voor een voorsprong op de rest van de kandidaten?

Deel:

Lucas Hamming (1993) is een Nederlandse singer-songwriter, acteur en rockartiest. In 2009 speelde hij de rol van Sem in Lover of Loser. In 2013 verscheen zijn debuut-EP Green Eyed Man. Bij het grote publiek brak hij door met zijn deelname aan De beste singer-songwriter (2013). In 2019 speelde hij de rol van Judas in The Passion en in 2015 was hij huisband bij De Wereld Draait Door. In datzelfde jaar deed hij mee aan de dirigeerwedstrijd Maestro waar hij door de jury, het orkest en het publiek tot winnaar werd uitgeroepen.

Leren of winnen?

Lucas’ hele leven staat in het teken van muziek. Hij is muzikant in hart en nieren en wil het genre gospel graag leren kennen. "Ik ga er echt induiken. Het leerproces is voor mij heel belangrijk, veel meer dan het winnen. Ik heb in New York twee keer een gospeldienst bijgewoond, prachtig! De gospeldiensten in New York zijn tegenwoordig 'vertoerist' maar toen ik er twaalf jaar geleden was, was dat heel anders. Toen liep ik per toeval een klein kerkje in. Ineens stond ik daar te kijken naar een heel religieus koor wat prachtig klinkt, geweldig!"

Wie zitten er nog meer in team Shirma?

--:--