Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Maak kennis met Dries Roelvink (63)

Deze bekende (feest)zanger ontdekt de wereld van gospelmuziek

Zanger Dries Roelvink is één van de kandidaten van team Shirma. Lukt het hem om zich gospelmuziek net zo eigen te maken als zijn Nederlandstalige hits?

Deel:

Zanger Dries Roelvink (1959) heeft vrijwel elke (feest)zaal van Nederland van binnen gezien. Hij is geboren en getogen in de Amsterdamse wijk de Jordaan. Na een voetbalcarrière stortte hij zich op de muziek en inmiddels heeft hij negen CD albums, twee DVD’s en vierendertig single’s op zijn naam staan. Een van zijn grootste hits is Ik kom eraan. Daarnaast is hij bekend van verschillende realityprogramma's met onder meer zijn zoons Dave en Donny. 

Zangles 

“Ik heb me nooit echt in gospel verdiept", vertelt Dries. "Ik hoop dat ik door Amazing Grace meer kennis krijg van gospel. En dat ik kan leren van de emotie waar de mensen mee zingen, zodat ik hierna zelf met meer emotie of met nog meer vuur kan zingen. Ik zie mijn deelname dus ook deels als een zangles. En wat ik al helemaal mooi zou zijn is dat er misschien iets in mijn geloof verandert. Gospel gaat toch over geloof. Veel mensen hebben al tegen mij gezegd dat het jammer is dat ik met mijn grote angst voor de dood niet geloof.” 

Wie zitten er nog meer in team Shirma?

--:--