Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Wie is Elske DeWall (36)?

De Friese zangeres speelde in 2017 Maria in The Passion

Singer-songwriter Elske DeWall maakte al op veel plaatsen indruk met haar indrukwekkende stemgeluid. In 'team Shirma' zet ze alles op alles om ook indruk te maken bij het zingen van gospelmuziek.

Deel:

In het leven van de Friese singer-songwriter Elske DeWall (1985) draait vrijwel alles om muziek. Elske de Walle, zoals ze eigenlijk heet, begon haar muzikale carrière als achtergrondzangeres. In 2010 kwam bij Universal Music haar debuut-cd Balloon over Paris uit, in 2012 verscheen haar tweede album Brave. In 2011 stond ze met de Britse zanger Jonathan Jeremiah en het Metropole Orkest op North Sea Jazz en in 2012 zong ze samen met Lionel Richie in het RTL 4-programma Life4You. In 2017 schitterde Elske in de rol van Maria in The Passion.

Doorgeefluik van muziek 

Elske is van jongs af aan al fan van gospelmuziek; ze luisterde er als kind samen met haar zus graag naar. Ze wil Amazing Grace aangrijpen om te leren minder op de rem te trappen.“In the end hou ik me vaak in. Bij gospel hoeft dat niet. Je bent een doorgeefluik van muziek. Je mag alles geven in naam van de muziek. Ik denk dat ik soms de rem er te veel op hou. Ik ben nu 36 jaar en het is wel tijd om dat te laten gaan. Dus voor mijzelf hoop ik krachtiger uit Amazing Grace te komen en vooral ook dat ik dat mag laten zien.” 

Wie zitten er nog meer in team Shirma?

--:--