Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Lekker lezen: Eva tipt fijne romans

Ter ere van de start van de Boekenweek 2022 met als thema 'Eerste liefde'

Vandaag is de 87e Boekenweek gestart, met als thema 'Eerste Liefde'. Parallel aan de landelijke boekenweek, wordt de Week van het christelijke boek georganiseerd. Een mooie aanleiding om een aantal fijne romans te tippen. Ren naar de (christelijke) boekenwinkel of de bieb of pak je e-reader er maar bij. Dit weekend kan jij lekker lezen!

Deel:
'Dit is het enige wat telt, lieverd, dat iemand meer in je ziet dan je wist dat er te zien was'

Deze zin uit Een schitterend gebrek van Arthur Japin werd deze week verkozen tot de mooiste liefdeszin van Nederland. Dit bleek uit een peiling van Stichting CPNB in de aanloop naar de Boekenweek die vandaag is begonnen. Het thema van de Boekenweek 2022 is 'Eerste liefde'. Een mooie aanleiding om een aantal fijne romans op een rijtje te zetten. Want niets fijners dan je even helemaal verliezen in verhalen over (een eerste) liefde.

Fijne romans:

Een thuis in Afrika – Irma Joubert

Een_thuis_in_Afrika150

Een nieuw leven opbouwen in Zuid-Afrika, is dat mogelijk voor de hoofdpersonen in Een thuis in Afrika? In het boek volg je de zevenjarige Charles, en de jonge majoor Oswald von Stein die zich allebei staande proberen te houden tijdens en na de Tweede Wereldoorlog. Beide jongens hopen op een nieuw bestaan in Afrika. Een aangrijpend verhaal over verlies, liefde en vriendschap. Een thuis in Afrika is het laatste deel van de trilogie Onderweg naar Afrika, maar de boeken zijn ook goed los van elkaar te lezen.

Een thuis in Afrika, Irma Joubert, Mozaiek, 528 blz, €24,99

Een thuis in Afrika is het boek dat we komende tijd met Eva’s boekenclub, Eva Leest, lezen. Lees je mee?

Fortuna’s kinderen – Annejet van der Zijl

Fortunas_kinderen150

‘Wat gaat er door het hoofd van een man die weet dat hij binnen enkele tellen van dichtbij doodgeschoten kan worden?’ Met deze indringende vraag begint Annejet van der Zijl Fortuna’s kinderen. De spanning zit er gelijk al goed in. Het verhaal begint bij avonturier Leon Herckenrath die in 1818 verliefd wordt op een slavin. Een verboden liefde, maar de bevlogen Leon laat zich niet zomaar tegenhouden. Een indrukwekkend familiekroniek over slavernij en liefde die zich niet laat beperken. Liefhebbers van geschiedenis zullen extra genieten van de bijgevoegde historische foto’s.

Fortuna’s kinderen, Annejet van der Zijl, Hollands Diep Uitgevers, 288 blz, €24,99

Waar ik voor leef – Karen Kingsburry

Waar_ik_voor_leef150

Bij dit boek zijn zakdoekjes geen overbodige luxe. In Waar ik voor leef wil de achttienjarige Tommy niets liever dan politieman worden. Iets waar zijn beschermende moeder fel op tegen is. Zijn familiegeschiedenis motiveert hem om zich, tegen de wil van zijn moeder, in te zetten tegen onrecht. Maar onrecht kent vele vormen, zo leert Tommy als zijn vriendin ernstig ziek wordt. Wat volgt is een gevecht waarvan ze vrezen het te zullen verliezen.

Waar ik voor leef, Karen Kingsburry, Kokboekencentrum, 352 blz, € 21,99

In naam van de kroon – Michelle Griep

In_naam_van_de_kroon150

Een onkreukbare agent en een rebelse dievegge moeten in het Londen van 1885 samenwerken om een serie moorden op te lossen. De samenwerking loopt aanvankelijk niet bepaald soepel. Als het gevaar steeds dichterbij komt, leren agent Jackson en dievegge Kit echter dat de wereld niet zo zwart-wit is als die soms lijkt. In naam van de kroon is een spannende roman met een uitgekiende dosis romantiek, historische details en humor.
In naam van de kroon, Michelle Griep, KokBoekencentrum, 368 blz., € 21,99

Het strand van de verloren schatten – Julie Klassen

Het_strand_van_de_verlorren_schatten150

Laura Callaway woont aan de Engelse kust van het plaatsje Cornwall. Elke dag loopt ze langs de ruige zee, die regelmatig schatten op het zand achterlaat. Op een stormachtige avond vindt ze een gewonde man. Laura besluit hem te redden en hem te verzorgen. De man blijkt keurig Engels te spreken, maar met een accent dat ze niet goed kan plaatsen. En hoewel ze steeds meer begint te twijfelen aan de ware identiteit van haar knappe schipbreukeling, begint ze zich ook steeds meer tot hem aangetrokken te voelen. Een heerlijk romantisch en historisch boek voor als je lekker weg wilt dromen.
Het strand van de verloren schatten, Julie Klassen, KokBoekencentrum, € 23,99, ISBN 9789029730358

Als ik jou was – Lynn Austin

als_ik_jou_was_150

Lynn Austin vertelt in Als ik jou was het verhaal van de vriendinnen Audrey en Eve. Het is 1940 en hun vriendschap wordt getypeerd door een enorm klassenverschil: op het Britse landgoed Wellingford Hall werkt de moeder van Eve als kamenierster voor de moeder van Audrey. Maar de Tweede Wereldoorlog zet alles op z’n kop. Audrey en Eve melden zich allebei aan als ambulancechauffeur tijdens en na bombardementen. Een heftige tijd volgt, vol verliezen, maar ook vol liefde en dromen.

Als ik jou was, Lynn Austin, KokBoekencentrum, € 24,99, ISBN 9789029729857

Benieuwd naar het verhaal achter Als ik jou was? Lees het interview met Lynn Austin.

Klassieker: Bevrijdende liefde – Francine Rivers

Bevrijdende_liefde150

Bevrijdende liefde van Francine Rivers is de all time favorite van veel Eva-lezeressen. Zoals van Erika: “Mijn dochter Rebekka heb ik naar een van de personages vernoemd. Ik heb dit boek al achttien jaar. Bevrijdende liefde vertelt het verhaal van Angel die als jong meisje in de prostitutie belandt. Tot er een man bij haar komt die haar echt wil leren kennen en haar tot zijn vrouw wil maken. Is het voor hen mogelijk om elkaar lief te hebben na alles wat Angel heeft meegemaakt?
Bevrijdende liefde, Francine Rivers. Uitgeverij KokBoekencentrum, ISBN 9789029722551, € 17,50

Voor de fans van Bevrijdende liefde

Liefde_die_bevrijdt150

Heb je Bevrijdende liefde al honderd keer gelezen, maar zou je toch graag opnieuw in dit bijzondere liefdesverhaal willen duiken? Dan is Liefde die bevrijdt misschien iets voor jou. Een dagboek met overdenkingen over thema’s als afwijzing, opgeven, redding, bevrijding, verzoening en herstel. Elk hoofdstuk begint met een fragment uit Bevrijdende liefde. Je kunt het dagboek ook lezen als je nog niet bekend bent met het boek.
Liefde die bevrijdt, Francine Rivers, KokBoekencentrum, € 19,99, ISBN 9789029730419

Meer boekentips?

In de besloten Facebookgroep van Eva Leest krijg je iedere week een nieuwe boekentip. Wil jij dat ook? Word lid van deze groep.

Week van het christelijke boek

Van 6 t/m 16 april a.s. wordt de landelijke Week van het christelijke boek (WCB) gehouden. Ter gelegenheid van deze tiendaagse, die parallel loopt aan de Nationale Boekenweek, verschijnt het actieboek De nacht die mijn leven voorgoed veranderde van Lody van de Kamp. De christelijke boekhandel geeft klanten in deze periode bij besteding van € 15,00 aan boeken het actieboek cadeau.

Het boekenweekgeschenk van dit jaar, Monterosso mon amour, is geschreven door Ilja Leonard Pfeijffer en ontvang je ook bij besteding van € 15,00 aan boeken.

Wist je dat lezen heel gezond is? Lees hier waarom.

Geschreven door

Annemarie Kok-van Twillert

--:--