Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Moeder verfilmt fatale schietpartij school VS

Film over leven slachtoffer schietpartij

20 april 1999 was een zwarte dag voor de Columbine High School in Colorado. 12 leerlingen en een docent werden neergeschoten door twee medeleerlingen. Eén van de slachtoffers was de christelijke Rachel Joy Scott. Haar moeder brengt eind oktober een film over haar leven uit.

Deel:

De film laat het leven van Rachel zien in aanloop naar de tragische schietpartij. De boodschap die de film wil overdragen, is dat Jezus het waard is om voor te sterven. In haar dagboekstukken laat Rachel vaak zien wat het geloof voor haar betekent. Er staan zowel getuigenissen als gebeden in. Een aantal van deze dagboekstukken komen ook terug in de film. Eén van de gebeden die in het dagboek staan, luidt: “Vader, gebruik mijn leven om de wereld te ontroeren en laat door mij Uw licht schijnen.” Ook de titel van de film komt rechtstreeks uit een dagboek van Rachel. 

Geloof
Rachel Joy Scott was het eerste slachtoffer bij de schietpartij. Ze werd neergeschoten vanwege haar christelijke geloof. De schutters, twee medestudenten, wisten dat Rachel openlijk geloofde en vroegen haar vlak voor haar dood of ze nog steeds in God geloofde. Haar antwoord: “Jullie weten dat ik dat doe”. Benny Proffitt, producer van de film gaf in de Christian Post aan dat "Rachel in haar dagboek schreef dat ze op een dag miljoenen levens zou raken. En het is voor ons een eer om die droom werkelijkheid te maken.". De moeder van Rachel, Beth Nimmo, is  ook één van de producers van de film.

Titeltrack
Afgelopen week bracht Jeremy Camp I’m Not Ashamed uit. Dit nummer is de titeltrack van de gelijknamige film over Rachel Joy Scott, één van de 13 slachtoffers van de schietpartij op de Columbine High School in Colorado in 1999. In de video van het lied zijn al beelden uit de film te zien. De film zelf komt in Amerika uit op 21 oktober. Christelijke filmdistributeur NEEMA laat weten dat film in Nederland waarschijnlijk in het voorjaar uitkomt.

Bekijk de trailer van de film:

De weergave van deze video vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen
--:--