Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Nieuw lied van The Psalm Project: Hallelujah

Een samenwerking met Soweto Gospel Choir

The Psalm Project bewerkt eeuwenoude psalmen uit de Bijbel tot hedendaagse composities. Deze eerste paasdag brengen ze, samen met Soweto Gospel Choir, een nieuw lied uit: Hallelujah, gebaseerd op Psalm 150, de laatste Psalm.

Deel:

In 2021 heeft The Psalm Project het album Kyrie uitgebracht. Ter ere van het 12,5-jarig bestaan van The Psalm Project, wordt het album uitgebreid met drie liederen: Onze Vader, Zegenbede en Hallelujah. Dat laatste nummer is eerste paasdag 2022 uitgebracht en is een samenwerking met Soweto Gospel Choir.

Gebaseerd op Psalm 150

"In tijden dat het nieuws vaak alleen maar slecht is, hebben we juist behoefte aan goed/blij nieuws. De Psalmen staan vol met teksten over verdriet, teleurstelling, boosheid etcetera, maar het eindigt toch echt met een uiting van enorme blijdschap. Met natuurlijk als ultiem hoogtepunt de 150e - en laatste - Psalm. Toen we aan de slag gingen met het schrijven van Hallelujah was het dan ook niet meer dan logisch om teksten uit deze Psalm in het lied op te nemen."

Samenwerking Soweto Gospel Choir

The Psalm project merkte dat de nieuwe compositie al snel richting een gospelfeel ging. "Daarom hebben we de stoute schoenen aangetrokken en het Soweto Gospel Choir - een bekend Zuid-Afrikaans koor dat verschillende internationale muziekprijzen won - benaderd voor samenwerking. Heel eenvoudig, door vanaf de camping in Kroatië een e-mail te sturen."

Het Soweto Gospel Choir reageerde direct enthousiast wat resulteerde in een het nieuwe lied Hallelujah. "Een eenvoudig, repeterend lied, alsof je het eeuwig door kunt zingen, met Psalm 150 in het Zulu."

Luister Hallelujah:

De weergave van deze video vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Geschreven door

Annemarie Kok-van Twillert

--:--