Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Nieuw seizoen 'Dossier van den Heuvel': zoontje ontvoerd naar Brazilië

Iedere dinsdag, 21.30 uur, RTL 4

Deel:

Misdaadverslaggever John van den Heuvel reist door binnen- en buitenland om slachtoffers van misdrijven te helpen. In het tweede seizoen van Dossier Van den Heuvel (RTL 4) neemt hij vanavond het vliegtuig naar Brazilië, op zoek naar de ontvoerde zoon van een Nederlandse vrouw. 

John van den Heuvel komt een vrouw te hulp die sinds vorig jaar haar zoontje mist. Ze kan de presentator precies vertellen wie verantwoordelijk is voor de ontvoering. In 2012 leert ze een Braziliaanse vrouw kennen, en krijgt een relatie met haar. Enige jaren later komt hun zoontje ter wereld.

Moeder en zoon herenigd?

Na zijn geboorte ontstaan er echter problemen tussen de twee vrouwen. De zaak escaleert wanneer de Braziliaanse vrouw in 2018 hun zoontje ontvoert naar Brazilië. Samen met John reist de Nederlandse vrouw naar Brazilië, in de hoop dat ze daar met haar zoon herenigd zal worden.

'Het gaat ons om gerechtigheid'

Met deze aflevering begint het tweede seizoen van Dossier Van den Heuvel. “Door onze jarenlange ervaring wordt ons team ingeschakeld bij veel soorten zaken. Wat de aard van het misdrijf ook is, het gaat ons om de gerechtigheid voor de slachtoffers," zegt John. Aan het confronteren van verdachten en daders gaat vaak een lange zoektocht vooraf. "De missie is geslaagd als door onze inspanningen zaken heropend of eindelijk afgehandeld worden.”

Dossier Van den Heuvel

Vanaf 3 september, iedere dinsdag, 21.30 uur, RTL 4

Beeld: Roland J. Reinders

--:--