Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Nieuwste ziekenhuisschip Mercy Ships komt naar Rotterdam

'Hiermee kunnen we de hoogste kwaliteit bieden aan de allerarmsten ter wereld'

De bouw van ’s werelds grootste particuliere ziekenhuisschip, de Global Mercy, nadert zijn voltooiing. Het schip van Mercy Ships, een medische hulporganisatie, vertrekt dit voorjaar naar Europa. In de haven van Antwerpen zal de medische apparatuur worden geïnstalleerd. Naar verwachting doet het schip in het najaar Rotterdam aan voor een bezoek van twee weken.

Deel:

“De Global Mercy is een uniek schip,” zegt Marianne Havinga, directeur van Mercy Ships Holland. “Het is een compleet ziekenhuisschip, uitgerust met moderne technologie en op maat gemaakte instrumenten. Daarmee stelt het ons in staat zorg van de hoogste kwaliteit te bieden aan de allerarmsten ter wereld. Tegelijkertijd biedt het vrijwilligers een uitgelezen kans dienstbaar hun talenten in te zetten en een bijzondere ervaring op te doen.”

Veilige medische omgeving

De Global Mercy zal verschillende Afrikaanse landen een veilige en schone medische omgeving bieden, met hulp en middelen van enkele van de best opgeleide artsen ter wereld. Gedurende de verwachte levensduur van vijftig jaar wordt geschat dat aan boord alleen al door een operatie meer dan 150.000 levens zullen worden veranderd. Daarnaast richt Mercy Ships zich meer en meer op het trainen van medische professionals in Afrika.

Ruim 600 vrijwilligers

De Global Mercy is het eerste schip van Mercy Ships dat speciaal ontworpen en gebouwd is als ziekenhuisschip. Voorgaande schepen, waaronder de huidige Africa Mercy, zijn tot ziekenhuisschip getransformeerde schepen die eerder een ander doel dienden. Het schip is 174 meter lang en heeft een intern volume van 37.000 ton. Het heeft zes operatiekamers en biedt plaats aan meer dan zeshonderd vrijwilligers van over de hele wereld. Onder hen zijn onder meer medici, maritiem personeel, koks, leraren en elektriciens.

Lees ook: Hoe vrachtwagenchauffeur Harry Reitsma bakker op de Africa Mercy werd
Lees ook: Hoe vrachtwagenchauffeur Harry Reitsma bakker op de Africa Mercy werd
--:--