Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Nina Polak: 'Ik denk wel dat ik wijzer ben geworden afgelopen jaar'

In de elfde aflevering van de podcastserie Dit Dus! ontmoet theoloog Kees van Ekris schrijfster en journalist Nina Polak en praten ze over de vraag wat wijsheid is en hoe je het krijgt?

Deel:

Hoewel haar vader joods is en haar moeder een katholieke achtergrond heeft, is Nina zelf niet religieus opgevoed. Ze studeerde literatuur en leest veel. Ze zegt daarover: 'Voor mij is lezen op een bepaalde manier een religieuze bezigheid.' Ook het boeddhisme spreekt Nina aan. Het helpt haar ‘leeg’ worden en nieuwe richting te vinden. Wat kan ze met een transcendente God, vragen Kees en host Rosa zich af.  

De centrale vraag in deze podcastaflevering is wat wijsheid is. Is Nina wijzer geworden met de jaren? Wat is wijsheid wel of niet? Waarom is het zo nodig in de wereld? En: welke wijsheid is er in de christelijke en joodse traditie te vinden?

De weergave van Spotify vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Over podcast Dit Dus!

In de 12-delige podcastserie Dit Dus! proberen host Rosa Douma en theoloog Kees van Ekris met actuele vertalingen van Bijbelse thema’s – zoals zonde, identiteit, recht & onrecht – op een nieuwe manier aan te haken bij het leven van millennials. Al eerder ging het met presentatrice Talitha Muusse over recht & onrecht, met oud-turnster Verona van de Leur bespraken ze 'waar je vandaan komt' en met schrijfster Franca Treur ging het over over het-nu-of-nooit-gevoel.  

Theoloog Kees van Ekris kun je ook beluisteren in de podcast Eerst Dit, eveneens een samenwerking tussen de EO en de IZB.

--:--