Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Oud-premier Dries van Agt (93) overleden

Tijs van den Brink in gesprek met Dries van Agt in 'Adieu God?'

Oud-premier Dries van Agt is maandag in zijn woonplaats Nijmegen overleden, meldt kenniscentrum 'The Rights Forum' namens de familie. Van Agt overleed op een zelfgekozen moment samen met zijn vrouw Eugenie van Agt-Krekelberg. De begrafenis heeft in besloten kring plaatsgevonden.

Deel:

Van Agt kampte al langere tijd met een broze gezondheid. Ook zijn vrouw was in slechte gezondheid. Na meer dan zeventig jaar samen is het echtpaar hand in hand gestorven, schrijft The Rights Forum. Beiden waren 93 jaar.

Adieu God?

Oud-premier Dries van Agt was in maart 2018 te gast in het EO-programma ‘Adieu God?’ en sprak daar onder andere over zijn katholieke geloof. "In ieder geval heb ik het geloof in God niet losgelaten," zei hij toen. "Wat je er verder ook van mag vinden, denken of ontdekken, één ding staat vast. Er is altijd iets of iemand geweest die het tot een begin heeft gebracht. Zelfs met het verhaal van een oerknal kom je er niet uit."

Groot respect

Het Koninklijk Huis heeft namens koning Willem-Alexander, koningin Máxima en prinses Beatrix medeleven betuigd: "Met groot respect gedenken wij Dries van Agt. Hij nam bestuurlijke verantwoordelijkheid in een turbulente tijd en wist met zijn markante persoonlijkheid en kleurrijke stijl velen te inspireren. Zijn inzet voor ons land en voor het behoud van verbindingen in onze samenleving verdient grote waardering."

De weergave van deze video vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen
Dries van Agt overleden (93)
Dries van Agt overleden (93). Credits: ANP.

Geschreven door

Miriam Duijf

--:--