Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Recept maïsbrood

Elizabeth Lopez in de keuken van EO Life

In het programma EO Life maak Elizabeth Lopez, winnares van Heel Holland Bakt, iedere week iets lekkers in de keuken. Wat is er lekkerder dan de geur van versgebakken brood? Elizabeth maakt een heerlijk maïsbrood, ga jij 'm ook maken?

Deel:

Ingrediënten

  • 110 g Maismeel
  • 60 g bloem
  • 80 g maiskorrels
  • 90 g boter, gesmolten + 20 g op kamertemperatuur + extra voor invetten
  • 60 g geraspte Cheddar
  • 2 el kristalsuiker
  • ½ tl zout
  • 2 tl bakpoeder
  • 100 ml melk
  • 2 tl vanille-extract
  • 2 eieren
  • Honing om te serveren
  • Gietijzeren pan doorsnee van 16 cm

BEREIDINGSWIJZE

Verwarm de oven voor op 200 °C.

  • Doe de bloem, maismeel, suiker, zout en bakpoeder in een kom.
  • Meng alles met een garde.
  • Voeg daarna de uitgelekte maiskorrels, kaas, eieren, melk, vanille-extract en 90 gram gesmolten boter toe. Meng alles met de garde.
  • Vet een bakblik in met de 20 gram boter in de pan en schep het maisbeslag in de pan.
  • Zet het vuur uit.
  • Zet de pan in het midden van de oven en bak het maisbrood in ca. 25 minuten goudbruin.
  • Serveer warm met extra boter en honing.

Eet smakelijk!

Heb je de smaak te pakken?
Heb je de smaak te pakken?

Maak dan eens dit feestelijke melkbrood.

--:--