Recept tompoucen
24 april 2022 · 09:15
Update: 19 november 2024 · 14:33
In het programma EO Life maak Elizabeth Lopez, winnares van Heel Holland Bakt, iedere week iets lekkers in de keuken. Elizabeth maakt deze keer traditioneel koningsdag gebak: de tompouce!. En jij kunt ze ook maken!
Ingrediënten
- 20 vellen bladerdeeg (uit de diepvries)
- Enkele druppels kleurstof naar keuze
- Slagroom:
- 250 ml koud slagroom 35% vet
- 50 g poedersuiker
Banketbakkersroom
- 500 ml volle melk
- 1 vanille stokje
- ¼ tl zout
- 45 g custard poeder
- 100 g kristalsuiker
- 2 eidooier
BEREIDINGSWIJZE:
Maak eerst de banketbakkersroom
- Breng 450 ml volle melk, samen met de vanillestokjes, zout en 50 g kristalsuiker aan de kook.
- Meng in een andere kom de custard poeder met 50 g kristalsuiker en 50 ml volle melk.
- Klop alles goed met een garde.
- Voeg nu de eidooiers toe en klop alles tot een papje.
- Maak eerst familie: haal de pan van het vuur en giet wat melk in het papje, roer tot alles goed gemengd is en giet dit terug in de pan. Breng de pan al roerend weer aan de kook voor ongeveer 3 minuten.
- Stort de room in een glazen schaal, dek meteen af met plasticfolie en laat dit afkoelen in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 200 graden. - Snij de vellen in gelijke plakken of in cirkels met behulp van een glas uit.
- Prik met een vork gaatjes in het bladerdeeg.
- Bak het deeg in 20 a 25 minuten goudbruin.
- Klop de slagroom.
- Giet de koude slagroom in een mengkom.
- Voeg de poedersuiker toe en klop dit in enkele minuten stijf.
- Meng nu 1/3 van de slagroom met de afgekoelde banketbakkersroom. Klop dit kort tot je geen slagroom meer ziet.
- Bewaar de rest van de slagroom voor de versiering .
- Besmeer één van de plakken bladerdeeg met de banketbakkersroom. Je kunt een spuitzak gebruiken.
- Leg de andere plak hier vervolgens bovenop.
- Maak het geheel af met klassiek glazuur. Dit maak je simpel zelf door 100 gram poedersuiker te mengen met één eetlepel water en enkele druppels kleurstof.
- Spuit de rest van de slagroom er bovenop en geniet van je tompoucen.
Eet smakelijk!
Meest gelezen
- Stephanie (36) is ‘deinfluencer’: ‘Laat niemand je vertellen wat je wel en niet moet doen’
Persoonlijk verhaal
Stephanie (36) is ‘deinfluencer’: ‘Laat niemand je vertellen wat je wel en niet moet doen’
- Geeske is slechthorend: ‘Je begrijpt niet wat het is tot je er zelf mee te maken hebt’
Persoonlijk verhaal
Geeske is slechthorend: ‘Je begrijpt niet wat het is tot je er zelf mee te maken hebt’
- Het goede leven volgens Tijs van den Brink: 'Voor wie zou ik me nog uitsloven?'
Wat doet Tijs graag deze zomer?
Het goede leven volgens Tijs van den Brink: 'Voor wie zou ik me nog uitsloven?'
Lees ook
- Roel zorgt door: ‘Of Corrie echt dementie heeft? Zelf ben ik er niet zeker van’
Column
Roel zorgt door: ‘Of Corrie echt dementie heeft? Zelf ben ik er niet zeker van’
- Column Margje: Een vergiet vol herinneringen
Een kattenpoot en een kinderschoen in beton
Column Margje: Een vergiet vol herinneringen
- Meld je nu aan voor nieuw EO-programma 'Echte Liefde'
Meld je aan voor nieuw dating programma 'Echte Liefde'
Meld je nu aan voor nieuw EO-programma 'Echte Liefde'
Schrijf je hier in voor de EO-nieuwsbrief
Wil je op de hoogte blijven waar de EO mee bezig is? Meld je aan voor de EO nieuwsbrief vol inspirerende verhalen, de nieuwste programma's en waardevolle verdieping. EO. Als je gelooft.
Lees onze privacyverklaring.