Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Samuel Lee neemt afscheid als Theoloog des Vaderlands

'We hebben geen reformatie nodig, maar een revolutie van liefde'

Deel:

Voor de tweede keer is Samuel Lee te gast in Onderweg (EO). Een jaar geleden zat de voorganger ook in dit radioprogramma toen hij net was verkozen tot Theoloog des Vaderlands. Presentator Elsbeth Gruteke blikt met Lee terug op een intensief jaar, want binnenkort draagt hij de titel over aan een nieuwe Theoloog des Vaderlands. 

Samuel Lee is voorganger van een migrantenkerk in Amsterdam, de onafhankelijke Pinkstergemeente Jesus Christ Foundation Church. Ook is hij universitair docent aan de Vrije Universiteit. In Onderweg is Elsbeth Gruteke een uur lang in gesprek met de vertekkende Theoloog des Vaderlands. "Ik houd niet van het woord debat," vertelt Samuel. "Een debat heeft al iets polariserends in zichzelf. Dat is niet mijn natuur." 

Lees ook: Samuel Lee nieuwe Theoloog des Vaderlands
Lees ook: Samuel Lee nieuwe Theoloog des Vaderlands

"Ik hoef me niet te bewijzen met statements. Ik wil gesprekken voeren met een kopje koffie of thee, of een glaasje wijn of cognac," vervolgt Samuel Lee. Over de toekomst van de kerk zegt hij: "We hebben geen reformatie nodig, maar een revolutie van liefde." De voorganger is zaterdagavond een uur lang te gast bij Elsbeth Gruteke. 

Onderweg: Samuel Lee

In het radioprogramma Onderweg spreekt Elsbeth Gruteke met inspirerende Nederlanders over hun levensweg, passie, geloof en twijfel. In deze aflevering interviewt ze voorganger Samuel Lee, die binnenkort afscheid neemt als Theoloog des Vaderlands. 

Zaterdag 7 november, 22.00 uur, NPO Radio 5 

--:--