Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Sywert van Lienden: ‘Ik ben heel ongenadig voor mezelf’

In de negende aflevering van de podcastserie Dit Dus! ontmoet theoloog Kees van Ekris politiek activist en lobbyist Sywert van Lienden. Sywert is opnieuw de waarde van christelijke bronnen, moraal en rituelen gaan zien. Maar met geloof in een God kan hij niet zoveel.

Deel:

Sywert groeide rooms-katholiek op en was misdienaar. ‘Je zou me devoot kunnen noemen’, zegt hij daarover. In zijn tienerjaren nam hij steeds meer afstand van het geloof. Hij ontwikkelde zich in eerste instantie tot een scherpe liberaal. Toen hij vader werd en na ging denken over onze samenleving en wat die nodig heeft, kwam hij bij christelijke bronnen terecht. Ook de dood van een vriend en het moeten reanimeren van zijn eigen kind zorgden voor een nieuwe waardering van wat de christelijke traditie aanreikt. Uiteindelijk sloot hij zich aan bij het CDA en schreef mee aan het partijprogramma..

Deze aflevering gaat o.a. over wat de samenleving nodig heeft aan gemeenschappelijke moraal, mysterie en het bovennatuurlijke en wat genade betekent. Het thema van de aflevering is: waar je op kunt hopen.

De weergave van Spotify vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Over podcast Dit dus

In de 12-delige podcastserie Dit Dus! proberen Rosa Douma en Kees van Ekris met actuele vertalingen van Bijbelse thema’s – zoals zonde, identiteit, recht & onrecht – op een nieuwe manier aan te haken bij het leven van millennials. Het gesprek met Franca staat in het teken van ‘Het Eeuwige Leven’ en is vertaald naar het nu-of-nooit-gevoel. Want hoe ga je om met de druk dat het in dít leven moet gebeuren als je het geloof in een toekomstig leven loslaat? Al eerder ging het met presentatrice Talitha Muusse over recht & onrecht en met oud-turnster Verona van de Leur bespraken ze 'waar je vandaan komt'.  

Theoloog Kees van Ekris kun je ook beluisteren in de podcast Eerst Dit, eveneens een samenwerking tussen de EO en de IZB.

--:--