Ga naar submenu Ga naar zoekveld

The Passion krijgt editie in Duitsland

Die Passion op 8 april in Essen

The Passion trekt Europa in. Producent Mediawater kondigt vandaag samen met RTL Duitsland een Duitse editie van het succesvolle televisie-evenement aan. Op 8 april is de stad Essen het toneel van de allereerste Die Passion.

Deel:

Het format en de uitvoering zijn gelijk aan Nederland, maar dan met bekende Duitse artiesten, die het paasverhaal met behulp van de mooiste Duitstalige nationale popsongs tot leven brengen. Het evenement wordt primetime live uitgezonden op RTL in Duitsland.

Internationale belangstelling

The Passion, in ons land uitgezonden door de EO en KRO-NCRV, vertelt tijdens een groots en uniek muziekevenement over het lijden, sterven en de opstanding van Jezus en vindt dit jaar voor de tiende keer plaats in Nederland. Met jaarlijks miljoenen kijkers en tienduizenden bezoekers is het een van de meest impactvolle Nederlandse producties. Dat blijft niet onopgemerkt. Meerdere landen hebben belangstelling getoond om een nationale versie te organiseren. Dit resulteerde in 2016 al in The Passion New Orleans en nu volgt een Duitse editie. Daarnaast zijn er gesprekken gaande met producenten en zenders in Frankrijk en Hongarije.

Die Passion

Producent Mediawater is enthousiast over de eerste Duitse editie van Die Passion. CEO en creatief directeur Jacco Doornbos: “Ik ben erg blij dat we een deel van de 83 miljoen inwoners van Duitsland kennis kunnen laten maken met Die Passion. Samen met RTL hopen we dat Die Passion heel veel kijkers op een positieve manier zal raken, dat is onze gezamenlijke droom. We waarderen het zeer dat RTL heeft gekozen voor een inhoudelijk TV evenement als Die Passion. En wie weet volgen na Duitsland meer Europese landen”.

Samenwerking

RTL Duitsland is blij met de samenwerking. Directeur entertainment Kai Sturm vertelt: “Het verhaal van The Passion is een van de krachtigste verhalen van de mensheid. We vinden het een enorme eer om dit verhaal met Mediawater door middel van een uniek televisie-evenement te vertellen aan het Duitse publiek. We zien er dan ook naar uit om samen met Mediawater dit verhaal zo op moderne wijze te vertalen dat alle kijkers – religieus of niet – zich er mee zullen kunnen identificeren.” 

Lees ook: 'Ik kwam tot geloof door The Passion'
Lees ook: 'Ik kwam tot geloof door The Passion'

Reactie Nederlandse omroepen

Omroepen EO en KRO-NCRV zijn verheugd dat het verhaal van The Passion ook in Duitsland op primetime te zien zal zijn. EO directeur Arjan Lock: “Dat het land van Luther nu ook start met The Passion vind ik bijzonder. Wij weten inmiddels hoeveel impact deze moderne vertolking van het lijdensverhaal van Jezus heeft. Dat wens ik Duitsland ook toe”. Peter Kuipers, directievoorzitter KRO-NCRV vult aan: "In Nederland zijn we druk bezig met de voorbereidingen voor ons 10-jarig jubileum en om dan het nieuws te brengen dat The Passion ook naar Duitsland gaat geeft extra feestvreugde. Het verhaal van The Passion, over liefde en omkijken naar elkaar zet mensen in beweging. Ik hoop van harte dat dit ook gaat gebeuren bij onze oosterburen."

Aanpoten

Producenten Fleur van Helden en Jacco Doornbos van Mediawater produceren samen dit jaar niet alleen in Nederland de tiende editie, maar parallel hieraan met coproducent Matthias Alberti van Kimmig Entertainment ook de Duitse editie van The Passion. “Het is flink aanpoten, maar geweldig om te doen. Gelukkig kunnen we bij beide live uitzendingen aanwezig zijn omdat de Nederlandse editie een dag later plaatsvindt dan de Duitse en Essen niet ver bij Roermond vandaan ligt”, aldus Fleur van Helden.

Regie

De regie op locatie is voor zowel de Duitse als de Nederlandse editie in handen van de bekende Passion regisseur David Grifhorst. De regie van de Duitse live-uitzending op 8 april vanuit Essen wordt verzorgd door de Duitse regisseur Volker Weicker, Grifhorst verzorgt de live regie van The Passion in Nederland op 9 april vanuit Roermond. In Duitsland ligt de muzikale leiding bij Michael Herberger. RTL Duitsland is gestart met de promotiecampagne van Die Passion en brengt vandaag naar buiten dat de bekende presentator Thomas Gottschalk de verteller zal zijn van de eerste editie van Die Passion.

The Passion

The Passion is de moderne vertelling van de laatste uren van Jezus' leven, lijden en opstanding. Het doel is om het grote publiek op een eigentijdse manier kennis te laten maken met het verhaal van Jezus Christus. De tiende (jubileum-)editie van The Passion in Nederland wordt op donderdag 9 april 2020 Live uitgezonden vanuit Roermond.

--:--