Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Verpleegkundige en arts-assistent zorgen dat bruid op de SEH alsnog kan trouwen

Married at first aid

Stel je voor: eindelijk is je met zorg voorbereide huwelijksdag aangebroken, maar je belandt nog voor er getrouwd kan worden op de Spoedeisende Eerste Hulp. Dat overkwam een aanstaande bruid recent. Maar dankzij de inzet van een verpleegkundige en een arts-assistent van het Elisabeth-TweestedenZiekenhuis (ETZ) in Tilburg, kon het huwelijk alsnog doorgaan.

Deel:

Op de Instagrampagina van het Elisabeth-TweestedenZiekenhuis in Tilburg verscheen donderdag een bijzonder bericht. Recent werd er een patiënt binnen gebracht op de Spoedeisende Eerste Hulp van het ETZ. Niets vreemds, ware het niet dat de patiënt in kwestie die dag zou trouwen. Maar de bruid-to-be kreeg ernstige klachten en van een huwelijk leek op dat moment geen sprake meer.

Kan de bruid niet naar de bruiloft, dan halen we de bruiloft naar het ETZ

Daar dachten verpleegkundige Vivian en arts-assistent Nienke echter anders over. "De twee bedachten zich geen moment," schrijft het ETZ: “Kan de bruid niet naar de bruiloft, dan halen we de bruiloft naar het ETZ.”

Het huwelijk in het ziekenhuis organiseren, bleek nog best wat voeten in de aarde te hebben. "Het paar zou oorspronkelijk niet in Tilburg trouwen," vertelt verpleegkundig Vivian. “We moesten best wat telefoontjes plegen, maar uiteindelijk is het met de medewerking van de ambtenaren gelukt. Het enige dat geregeld moest worden, waren twee extra getuigen. Die rol hebben Nienke en ik natuurlijk op ons genomen.”

Married at first aid

Ook de overige medewerkers van de SEH van het ETZ droegen hun steentje bij. Zij regelden bloemen, koffie en thee, taart en bubbels. De huisfotograaf werd opgetrommeld om het huwelijk vast te leggen. “Het kersverse paar heeft ondanks de ziekte van de vrouw genoten, ze vonden het geweldig.” Married at first aid, aldus het ziekenhuis.

Beeld: Instagram ETZ

Lees ook hoe Dieke en Mark een winterse drive-through bruiloft organiseerden tijdens corona.

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Geschreven door

Annemarie Kok-van Twillert

--:--