Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Wat doen we deze Pasen?

De leukste paasactiviteiten op een rijtje

9 & 10 april is het weer Pasen. Door heel Nederland worden er verschillende evenementen georganiseerd en Eva zoekt de leukste voor je uit! Blijf je liever een lang weekend thuis? Ook dan kan je hier terecht.

Deel:

The Passion op tv

Ook dit jaar is The Passion weer te zien op Witte Donderdag 6 april. The Passion vertolkt het verhaal van Pasen op een moderne wijze. Bekende Nederlanders spelen de hoofdrol. Met dit keer Sinan Eroglu die de rol van Jezus op zich neemt. The Passion is ook op tv te zien om 20:30 bij KRO-NCRV op NPO 1.

Klassiek genieten

De Passion wordt ook als muziek stuk uitgevoerd. Geniet je enorm van een klassiek muziek stuk? Dan is de Matthaus Passion deze Pasen iets voor jou. Er zijn veel uitvoeringen door het hele land, o.a. in het concertgebouw in Amsterdam, het AFAS-theater in Leusden of de Grote kerk in Den Haag. Zoek je een uitvoering bij jou in de buurt? Kijk op deze website.

The Passion 40-daagse

Bezoek in aanloop naar Pasen een intiem en kleinschalig concert van The Passion 40daagse en beleef het mee. Onder andere Gerald Troost, Reni & Elisa Krijgsman en The Psalm Project treden op in locaties door heel Nederland. Koop hier je kaarten.

Of kijk samen met anderen The Passion bij jou in de buurt. Meld je hier aan en beleef het samen.

Hoe vier je Pasen? Maak er met deze tips een feestje van

Lees ook over:

Hoe vier je Pasen? Maak er met deze tips een feestje van

Filmpje op de bank

Denk je nou dit jaar: ik hoef er nog helemaal niet zo nodig op uit. Dan is het een idee om een mooie paasfilm uit te zoeken. Film The Passion of Christ is het meest voor de hand liggend. De film vertelt het paasverhaal en laat je zien welke weg Jezus heeft afgelegd in de laatste dagen op aarde. De film is beschikbaar via Pathé Thuis.

Ook Risen - de in 2016 verschenen paasfilm - vertelt het paasverhaal op een indrukwekkende manier vanuit een ander perspectief: die van een Romeinse strijder. Zijn taak is het lichaam van Jezus vinden, tot hij zelf ook aan het twijfelen wordt gebracht. Deze film is te bekijken via Pathé Thuis en te ‘huur’ via Google Play en Apple TV.  

Of kijk de serie 'The Chosen', waarin we zien we hoe Jezus 2000 jaar geleden in het leven van heel gewone mensen kwam. Alle afleveringen zijn beschikbaar voor de kijkers van NPO Plus. 'The Chosen' is ook gratis via de app te bekijken.

Luisteren naar het paasverhaal

Nog zo’n activiteit waarvoor je er niet op uit hoeft. Of misschien luister je juist wel graag podcasts in de auto. De NPO Radio 2 podcast legt simpel en laagdrempelig voor je uit was wat Goede vrijdag nou eigenlijk betekent. De aflevering vind je hier. Daarnaast heeft de Eerst Dit podcast een aflevering voor jongere luisteraars. Gesnitcht vertelt het paasverhaal in een taal die kinderen goed kunnen begrijpen en waarderen. Toch steken ook volwassenen er misschien nog wat van op.

Traditionele Paaskermis

Ga je liever erop uit en wil je zelf wat ondernemen? Dan is de traditionele Paaskermis misschien wel iets voor jou. Ze zijn te vinden in Deventer, Amersfoort, Drachten, Haarlem, Leiden, Rozendaal, Steenwijk en ga zo maar door. In Deventer is de paaskermis een traditie. Van 31 maart tot en met 8 april kan je genieten van dertig attracties en andere vormen van entertainment. Ook in Enschede is de paaskermis een groot feest. Daar ben je dit jaar van 8 tot en met 17 april welkom.

Geschreven door

Cathelijne van de Weerdhof

--:--