Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Zo doe je mee met de Week van Gebed voor eenheid

Wat kun jij doen?

Na de aftrap op zaterdagavond met het Nationaal Gebed voor vrede en verbinding, barst op zondag 16 januari 2022 de Week van gebed voor eenheid van christenen los. Geloofsgemeenschappen uit heel Nederland (en wereldwijd) organiseren speciale activiteiten om samen te bidden.

Deel:

Gebruik het gebedsboekje

Tijdens de Week van gebed voor eenheid van christenen 2022 staan christenen vanuit de hele wereld stil bij de ster van Betlehem. Een licht dat schijnt in het duister en de weg wijst naar Jezus.Kerken vanuit het Midden-Oosten schreven reflecties & gebeden voor iedere dag in de gebedsweek. Je kunt het boekje gratis downloaden via de website van de Week van gebed. Daarnaast is er ook een versie voor kinderen.

Haak aan bij een (online) bijeenkomst

In heel Nederland worden er (online) gebedsbijeenkomstenen andere activiteiten georganiseerd. Vanwege de coronamaatregelen zijn er dit jaar extra veel gebedswandelingen buiten. Ontdek op de landkaart of er in jouw omgeving ook activiteiten zijn.

Luister muziek via Spotify

Van Spotify vind je hieronder een speciale playlist voor de Week van gebed voor eenheid 2022. Met muziek die past bij het thema ‘Licht in het duister’, vanuit de diverse tradities van de breedte van de kerk.

De weergave van Spotify vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Deel een gebedspunt op de digitale gebedsmuur

Eén van de manieren waarop je aanstaande zaterdag en tijdens de hele gebedsweek kunt meebidden is via de online gebedsmuur. Verwoord je gebedsverzoek of schrijf zelf een kort gebed en plaats dit met een afbeelding naar keuze. Zo komen gebeden uit heel Nederland bij elkaar. 

Over de Week van gebed voor eenheid

In de jaarlijkse Week van gebed voor eenheid van christenen bidden christenen samen voor eenheid, voor hun wijk en de wereld.Deze gebedsbeweging begon al 175 jaar geleden en wordt wereldwijd gehouden. InNederland doen naar schatting jaarlijks zo'n 200.000 mensen mee met het initiatief. De gebedsweek wordt georganiseerd door MissieNederland en de Raad van Kerken.

Steun het nationaal gebed met een gift

Steun het nationaal gebed met een gift

Wil jij het Nationaal Gebed steunen met een gift? Kijk hier voor de mogelijkheden

Ik wil meer informatie
--:--