Ga naar submenu Ga naar zoekveld

ZOUT! levert gesprekshandleidingen bij podcast

Tip voor gespreksgroepen in kerken

Sinds begin dit jaar zijn verschillende gelovigen te horen in de podcast ZOUT! Het gaat om bekende en minder bekende christenen die het verschil willen maken in de samenleving. Met vijf podcasts per thema, hoor je diverse invalshoeken op onderwerpen die voor de EO belangrijk zijn, zoals ‘Duurzaamheid’, ‘Recht doen’ en ‘Veelkleurigheid van God’.

Deel:

Bij elke serie levert de podcast nu ook een gesprekshandleiding. Hierin vind je een Bijbelgedeelte dat aansluit bij de kwesties die in de podcasts aan bod komen en vragen om in de praktijk mee aan de slag te gaan. Dit sluit aan bij de visie van ZOUT! om als christen het 'zout' te zijn in de samenleving en nieuwe manieren te vinden hoe je iets kunt betekenen. Je vindt de gesprekshandleidingen hier.

Afsluiting serie 'Veelkleurigheid van God' met Orlando Bottenbley

Orlando in de keuken aan het werk

In de laatste aflevering van de serie 'Veekleurigheid van God', komende zaterdag, ontmoet Marieke Orlando Bottenbley. Hij was ruim 25 jaar dominee in de baptistenkerk in Drachten. De kerk groeide uit tot een megakerk met 3500 bezoekers per zondag. Een jaar of drie geleden ging hij terug naar Amsterdam en ook hier groeit zijn gemeente. Hoe kan het dat kerken groeien als hij er is? Ook bespreekt Marieke het bevrijdingspastoraat wat er in zijn gemeente plaatsvindt. Hoe gaat dat? Waarin verschilt dat van psychotherapie en waarom is zoiets nu nog nodig?

Serie 'Natuur'
12 juni start Chris Segers de serie 'Natuur' door in gesprek te gaan met Embert Messelink. Embert is directeur van A Rocha, een organisatie die op allerlei manieren werkt aan natuurbehoud, een duurzame levensstijl en verdieping in het denken over zorg voor de schepping. Embert is ook een bevlogen vogelspotter.

Over de podcast ZOUT!
In de Podcast ZOUT! ontmoeten presentatoren Marieke Meijer en Chris Segers bekende en minder bekende mensen die zich als gelovige inzetten voor de samenleving. Marieke en Chris willen weten hoe gelovigen in het land actief zijn op maatschappelijke terreinen als duurzaamheid, armoede en het bestrijden van onrecht.

Meer luisteren van deze podcast?
Meer luisteren van deze podcast?
--:--