Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Asia Bibi: 'Ik ben vrij, maar ik heb beveiliging nodig'

Open Doors ontmoet Asia in Frankrijk

Asia Bibi is van plan de Franse president Emmanuel Macron om politiek asiel te vragen. Het onderdak dat ze met haar man en twee dochters in Canada kreeg, gold voor de duur van een jaar. 'Mijn grootste wens is om in Frankrijk te wonen.'

Deel:

Teamleden van Open Doors Frankrijk ontmoetten Asia Bibi in Parijs. ”We gaven haar een (Urdu) Bijbel in haar eigen taal”, vertelt directeur Patrick Viktor van Open Doors Frankrijk. We hadden uitgezien naar deze ontmoeting maar het gesprek met haar overtrof onze verwachtingen.”

Godslastering

In 2010 werd de Pakistaanse christen Asia Bibi op beschuldiging van godslastering ter dood veroordeeld. In afwachting van de uitvoering van dat vonnis zat ze jarenlang opgesloten, tot ze eind oktober 2018 vrijgelaten werd wegens gebrek aan bewijs. Over die tijd in de gevangenis zegt ze: “Mijn geloof is altijd sterk gebleven, omdat ik dat van thuis heb meegekregen. Maar mijn vertrouwen op God werd sterker, omdat ik weet dat Hij bij me is. God laat je nooit alleen, Hij is altijd bij ons.”

Geduld en hoop

“Ik heb nooit getwijfeld aan Gods bestaan," vertelt Asia. "Toen ik was geboren vertelde de priester aan mijn moeder: ‘Dit meisje zal door God op de proef worden gesteld’. Mijn ouders bleven me dit vertellen en ik besefte dat dat op een dag zou gebeuren. In de gevangenis had ik geduld en hoop in mijn hart. En ik wist zeker dat ik eens vrij zou komen, omdat ik onschuldig ben. Toen mijn vader op bezoek kwam, zei hij dat ik aangeklaagd was om de Naam van de Here Jezus. Ik reageerde dat ik vrij zou komen om diezelfde Naam.”

Beveiliging

Over haar toekomst zegt Asia: “Ik ben nu vrij, maar ik heb beveiliging nodig. Ik hoop dat mijn kinderen onderwijs kunnen volgen, want dat heeft de afgelopen jaren te veel onder druk gestaan.” Ze wil graag iets zeggen tegen iedereen die voor haar gebeden heeft. “Ik heb een boodschap voor jullie. God is op dezelfde manier bij jullie als Hij bij mij was.”

Beeld: Open Doors

De situatie in Pakistan


Vrijwel alle christenen in Pakistan worden geconfronteerd met discriminatie, sociale druk en bedreigingen. Ze hebben vaak de slechtst betaalde banen. Velen van hen zijn dan ook arm of lijden zelfs onder dwangarbeid. 
Kerken die vanouds in Pakistan voorkomen, zijn nog enigszins vrij in hun activiteiten. Maar ze worden scherp in de gaten gehouden, en niet alleen door de overheid. De grootste bedreiging vormen radicale islamitische groeperingen.
In het afgelopen jaar zijn er geen aanslagen op kerken geweest. Andere vormen van geweld tegen christenen komen onverminderd veel voor. Christenen zijn daarom constant op hun hoede. Vaak zeggen ze maar niets over hun geloof, uit angst dat hun woorden worden uitgelegd als belediging van de islam. Een beschuldiging van godslastering kan leiden tot langdurige gevangenschap of de dood.

Bron: Open Doors

--:--