Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Cor Verkade: ‘Ook Thierry Baudet is geschapen naar Gods beeld’

Vastgoedondernemer in 'Onderweg'; zaterdag 22.00 uur, NPO Radio 5

Deel:

In het radioprogramma Onderweg (EO) is zakenman en jurist Cor Verkade te gast. Zijn conservatieve opvattingen steekt hij niet onder stoelen of banken. Zo laat hij zich regelmatig positief uit over Donald Trump in het publieke debat en op social media. Ook ondersteunt hij Thierry Baudet. Als ondernemer in vastgoed verhuurt hij een pand aan Forum voor Democratie. 

Cor Verkade groeit op in een orthodox-protestants milieu. Hij maakt zelf de vergelijking met Franca Treur en Jan Siebelink. "Ik heb een andere afslag genomen," vertelt Cor, die met een kritische blik naar zijn eigen achtergrond kijkt. In de kerk waarin hij opgroeide, werd vaak 'hel en verdoemenis' gepreekt.

(Tekst loopt door onder de foto.) 

Thierry Baudet Cor Verkade
Thierry Baudet (Forum voor Democratie) in gesprek met stakende leraren in Den Haag. Credits: Shutterstock .

"De gereformeerde gezindte is in een dood stroompje terechtgekomen," vindt de vastgoedondernemer. Tijdens zijn studententijd verdiept zijn geloof. Daarover zegt hij: "Zelf heb ik in de duisternis gewandeld en het licht gezien." 

'Forum is heidense variant SGP'

Zijn christelijke overtuiging en zijn steun aan Baudet gaan goed samen. "Ook Thiery Baudet is geschapen naar Gods beeld," zegt hij. "Forum is de heidense variant van de SGP." Cor is lid van vier politieke partijen. Hij zegt partijen te zoeken die vechten voor de joods-christelijke cultuur.  

Lees ook: Kun je het als christen maken om op Baudet te stemmen?
Lees ook: Kun je het als christen maken om op Baudet te stemmen?

Ooit hoopt Cor tijd te vinden om theologie te studeren. Hij zou graag op de kansel staan. Overigens doet hij dat al, want hij wordt in christelijke kringen vaak uitgenodigd als spreker. Elsbeth Gruteke is in Onderweg een uur lang met hem in gesprek over zijn werk en zijn leven.

Onderweg: Cor Verkade steunt Thierry Baudet

Iedere zaterdagavond spreekt Elsbeth Gruteke in het radioprogramma Onderweg met inspirerende Nederlanders over hun levensweg, hun passie, hun geloof en hun twijfel. Deze keer interviewt ze de christelijke vastgoedondernemer Cor Verkade. 

Zaterdag 11 januari, 22.00 uur, NPO Radio 5

Beeld: Shutterstock 

--:--