Ga naar submenu Ga naar zoekveld

'De strijd om het Binnenhof' over erfenis Pim Fortuyn

Vrijdag, 22.20 uur, NPO 2

Deel:

Pim Fortuyn (1948-2002) doet politiek Nederland begin deze eeuw op zijn grondvesten  schudden. Zijn kritiek op de multiculturele samenleving en zijn onnavolgbare wijze van debatteren maken van hem een icoon. In de slotaflevering De strijd om het Bnnenhof (NTR) blikt voormalig politiek verslaggever Wouke van Scherrenburg terug. 

Als LPF-lijstttrekker Pim Fortuyn op 6 mei 2002 op het Mediapark in Hilversum wordt doodgeschoten, is Nederland in rep en roer. Wat liet deze politicus ons land na? In de laatste aflevering van De strijd om het Binnenhof reist Wouke van Scherrenburg, die de hoogtijdagen van Pim Fortuyn van dichtbij meemaakte, het onder anderen aan politici Marco Pastors en Ad Melkert. We zien in deze uitzending actrices Leny Breederveld en Joka Tjalsma als fans van de vermoorde politicus. 

De strijd om het Binnenhof: Pim Fortuyn

Wouke van Scherrenburg, die jarenlang als politiek verslaggever een vertrouwde verschijning op en rond het Binnenhof was, neemt ons mee in de levens van Jacoba van Beieren, Johan van Oldenbarnevelt, de gebroeders De Witt, Rutger Jan Schimmelpenninck, Johan Rudolph Thorbecke, Pieter Jelles Troelstra en Pim Fortuyn. Levens die getekend werden door strijd om de macht en persoonlijke tragiek. Je kunt de vorige afleveringen hier terugkijken.

Vrijdag 19 februari, 22.20 uur, NPO 2

Beeld: Hollandse Hoogte

Kijk 'De strijd om het Binnenhof' hier terug

--:--