Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Duizenden Zweden dragen geïmplanteerde microchip – teken van de eindtijd?

'We zien dat de wereld steeds meer voorbereid wordt op de komst van de antichrist’

Deel:

In de afgelopen drie jaar hebben zo'n drieduizend inwoners van Zweden een microchip ter grootte van een rijstkorrel laten aanbrengen onder de huid van hun rechterhand. Dit meldt persbureau AFP. Dankzij deze microchip hebben zij geen ID-kaart, OV-kaart of toegangspasjes meer nodig.

De microchip wordt met een injectiespuit ingebracht in de hand. Het lichaam uitrusten met technologie wordt Biohacking genoemd. Een paar jaar geleden begon de Zweedse biohackinggroep 'Bionyfiken' met het organiseren van ‘implanteerfeestjes’. Daarbij lieten mensen in de VS, Groot-Brittannië, Frankrijk, Duitsland en Mexico massaal chips in hun handen implanteren.
Het openbaar vervoer in Zweden is ook begonnen met het scannen van de handen van passagiers met biometrische chips.

Tekst loopt door onder video.

De weergave van deze video vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Implanteren

'Bionyfiken'-oprichter Hannes Sjöblad zei in 2015 tegen Tech Insider: “We zijn onze lichamen op grote schaal aan het updaten met draagbare technologie, de zogenaamde wearables. Maar al die wearables kunnen binnen vijf tot tien jaar geïmplanteerd worden. Wie wil er nou een lompe smartphone meeslepen of een smartwatch dragen als je dat ook gewoon in je vingernagels kunt aanbrengen? Ik denk dat we die kant op gaan.”

Merkteken van het beest

Veel christenen koppelen de opkomst van de onderhuidse microchip aan de eindtijd. Ze verwijzen dan vaak naar Openbaring 13:16 en 17, waar staat: Verder liet het bij alle mensen, jong en oud, rijk en arm, slaaf en vrije, een merkteken zetten op hun rechterhand of op hun voorhoofd. Alleen mensen met dat teken – dat wil zeggen de naam van het beest of het getal van die naam – konden iets kopen of verkopen.

Vorig jaar kwam dominee Dave Doyle in het nieuws toen hij christenen waarschuwde tegen het implanteren van onderhuidse chips. “Deze microchips zijn het merkteken van het beest. Hiermee wil de overheid de macht krijgen over ons mensen. Als christen moet je dus nooit een chip laten implanteren. Als ik hiertoe ooit gedwongen word door de overheid, ga ik liever naar de gevangenis dan dat ik tegen Gods Woord inga." Hij verwees hierbij eveneens naar de tekst in Openbaring 13.

Lees ook: Breekt vandaag het einde der tijden aan?
Lees ook: Breekt vandaag het einde der tijden aan?

Laat je niet bang maken

Een populaire christelijke website, GotQuestions.org, heeft een heel andere mening. Daar is te lezen: "Laat je niet bang maken. Het implanteren van een chip in je rechterhand of voorhoofd is zeker niet het merkteken van het beest. Het merkteken waar Openbaring over spreekt, is namelijk het teken van de antichrist. En deze antichrist zal pas heersen als wij christenen al zijn opgenomen in de hemel. Wij zullen dat merkteken dus nooit ontvangen. Dit kun je lezen in 1 Tessalonicenzen 4: 13-18."

Antichrist

Ook prof. dr. W. Ouweneel denkt dat de microchips niets te maken hebben met ‘het merkteken van het beest’. "De Amerikaanse evangelist en schrijver Hal Lindsey zei jaren geleden dat de streepjescode het merkteken van het beest zou zijn," laat Ouweneel in een reactie weten. "Iedereen was in paniek. Maar vandaag hoor je daar niemand meer over. Het teken van het beest is dan ook geen chip, maar een beeld dat kan ademen! Lees Openbaring 13 maar!"

Theo Niemeijer van Het Zoeklicht schrijft op de website: "Openbaring 13:16-17 komt met dit nieuwsbericht wel heel dichtbij, als we lezen dat niemand meer iets kan kopen of verkopen, tenzij iemand het merkteken op zijn rechterhand of voorhoofd draagt. De geest van de antichrist, waardoor het denken van de mensen beïnvloed wordt, heeft de komst van de antichrist al helemaal voorbereid. Het wachten is alleen nog maar op de daadwerkelijke verschijning van deze wereldleider. We zien dat de wereld steeds meer voorbereid wordt op de komst van de antichrist. Maar de Bijbel leert ons dat de antichrist zich pas kan openbaren wanneer de gemeente opgenomen is. Het zou best kunnen zijn dat we de inleidingen mee zullen maken, maar voor de uiteindelijke heerschappij van de antichrist zal de gemeente bewaard worden."

Beeld: ANP

Geschreven door

Miriam Duijf

--:--