Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Goed nieuws: The Chosen seizoen 2 vanaf 18 mei op NPO Start

Kijk vanaf 18 mei de afleveringen van seizoen 2 op NPO Start

Het tweede seizoen van The Chosen, dé serie over het leven van Jezus, verschijnt binnenkort op NPO Start! Vanaf 18 mei kan je dagelijks een nieuwe aflevering kijken. Kan je niet wachten? Binge het hele seizoen dan op NPO Plus.

Deel:

Het tweede seizoen gaat over het begin van Jezus' werk op aarde: het vertellen van het goede nieuws. We zien wat er gebeurt als het nieuws over Hem zich begint te verspreiden. Ook in seizoen twee zie je Jezus door de ogen van degenen die Hem hebben ontmoet.

De afleveringen

Seizoen twee van The Chosen heeft 8 afleveringen. De nieuwe reeks begint waar seizoen 1 is geëindigd: bij de discipelen. Daarna zien we hoe Jezus vertelt over de hemel, hoe de mensen zouden moeten leven en dat Hij de zoon van God is. Dat laatste maakt Jezus geen populair figuur bij de Farizeeën... Het tweede seizoen eindigt met een aflevering over de Bergrede.

Artikelen over seizoen 1

Over seizoen 1 staan al verschillende achtergrond artikelen op de pagina van 'The Chosen'. In deze artikelen lees je over de wonderen en gebeurtenissen uit de serie, maar ook over personages zoals de discipelen en Maria Magdalena. De acteur die Jezus speelt, Jonathan Roumie, heeft een interview gegeven aan de EO. Lees het interview hier.

De regisseur aan het woord

Dallas Jenkins (47) is de maker, regisseur én co-schrijver van 'The Chosen'. Hij groeide op met het christelijk geloof. "Ook hield ik van tv en films. Maar er was niks dat mijn geloof vertegenwoordigde. Althans: niets dat ik net zo goed vond als 'normale' films en series." 

Geen normale filmmaker
"Ik heb iets unieks te zeggen", realiseert Jenkins zich. "Veel filmmakers zijn daarnaar op zoek; naar iets unieks. Heel veel mensen kunnen 'normale' films maken. Maar wat wil God dat ik zeg? Een jaar of 15 geleden kwam er een verandering in mijn denken: ik wil verhalen vertellen die God reflecteren."

The Chosen-regisseur Dallas Jenkins: "Ik heb iets unieks te zeggen"

Lees ook over:

The Chosen-regisseur Dallas Jenkins: "Ik heb iets unieks te zeggen"

Kijk vanaf 18 mei dagelijks naar het tweede seizoen van The Chosen op NPO Start. Of kijk seizoen 2 in één keer op NPO Plus. Seizoen 1 is alleen met NPO Plus te bekijken.

--:--