Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Deze kerstseries en podcasts wil je met je kinderen kijken en luisteren met kerst!

Van Ezel Chiel tot het nieuwe seizoen van The Chosen

Wat ga je met je kinderen kijken en luisteren tijdens de kerstvakantie? De EO heeft allerlei mooie kijktips in petto. Kijk maar.

Deel:

Tv-serie en podcast: Ezel Chiel (leeftijd: vanaf 4 jaar)

Beleef de paasdagen samen met Ezel Chiel
Ezel Chiel en trapeze-artieste Anne maken van alles mee achter de coulissen van het circus.

Stap deze kerst binnen in de betoverende wereld van Ezel Chiel en zijn beste vriendin, trapeze-artieste Anne! Samen maken ze van alles mee achter de coulissen van het circus. Elke avond voor het slapengaan vertelt Anne op een bijzondere manier een Bijbelverhaal dat zich afspeelt in een miniatuurwereld, compleet met onder andere zelfgemaakte bijbelfiguren van touw, stof en hout en paleizen van pizzadozen. Maar telkens wanneer Anne een verhaal vertelt, onderbreekt ezel Chiel haar. Hij steelt de show door zijn eigen versie van het verhaal te vertellen, waarin híj natuurlijk de hoofdrol speelt.

De avonturen van Ezel Chiel zijn niet alleen te zien op televisie, maar ook te beluisteren als podcast.

De tv-serie is te zien vanaf maandag 18 december op NPO Start. De podcast is te vinden op NPO Luister en alle andere podcast-apps. En na afloop kun je met elkaar deze mooie kleurplaat maken! 

Verhalen uit de schatkist (leeftijd: kinderen van 5-6 jaar)

Verhalen uit de schatkist
In Verhalen uit de schatkist komen bekende bijbelverhalen tot leven.

Nog zo’n mooie kijktip: in Verhalen uit de Schatkist komen bekende Bijbelverhalen tot leven. Verteller Kimberley leest voor met prachtige animaties op de achtergrond. In twee speciale kerstafleveringen maken we kennis met mama Maria die op weg gaat naar Bethlehem, vergezeld door papa Jozef. Samen vinden ze onderdak in een eenvoudige stal, en daar voelt Maria de bewegingen van het bijzondere kindje Jezus in haar buik. Wat wiebelt hij!
In een andere aflevering worden de herders verrast door een engel die vertelt dat een koninklijke baby is geboren die in een voederbak ligt. De herders haasten zich naar de aangewezen plek om te gaan kijken.

Vanaf 24 december te zien via NPO Start.

Liever een spel doen met je kinderen in de kerstvakantie?

Download hier het gratis spel ‘Raad het kerstfiguur’! 

Miniserie: Sams kerst (leeftijd: kinderen van ± 4-6 jaar)

Sams kerst
De achtjarige Sam verhuist met zijn familie vanuit de stad naar het dorpje Gloed.

De miniserie Sams kerst vertelt het verhaal van Sam, een achtjarige jongen die tijdens de kerstperiode met zijn familie vanuit de stad naar het rustige dorpje Gloed verhuist. Terwijl zijn ouders druk bezig zijn met de verhuizing en de komst van een nieuwe baby, gaat Sam zelf op ontdekkingstocht in zijn nieuwe omgeving. Al snel merkt hij dat het leven in Gloed heel anders is dan in de drukke stad. Hij maakt kennis met buurtkinderen Bor, Fien en Swaantje Donderwinkel. Hoewel Sam het goed bedoelt, lijkt door zijn aanwezigheid juist alles mis te gaan. Gelukkig heeft Sams opa vaak wijze adviezen paraat en helpt hij Sam om zijn eigen plek te vinden.

Met Aniek Pheifer, Tibor Lukács en Rover van Gennep.

Vanaf 18 december op NPO Start.

Podcast: Eerst dit voor kids (leeftijd: kinderen van 9-12 jaar)

Eerst dit voor kids

Niet per se ‘kerstig’ is deze podcast, maar wel ideaal als tip wanneer je op Eerste of Tweede Kerstdag in de auto zit op weg naar je familiebezoek: Eerst dit voor kids. In de podcast zijn de eeuwenoude Bijbelverhalen te horen in de vorm van een spannend hoorspel over Daan, Fem en hun vader. Het vierde seizoen is net begonnen. Een mooie manier om het gesprek met je kinderen te openen over geloof en hoe jullie dat beleven. De podcast is gemaakt door de EO en missionaire organisatie IZB.

Beluister de podcast via Zapp, de Eerst Dit app of via de reguliere podcastkanalen. 

Tv-programma: Stralend kerstfeest (alle leeftijden)

Karin Bloemen tijdens het EO-programma Stralend Kerstfeest
Karin Bloemen is een van de artiesten die optreedt tijdens het EO-programma Stralend Kerstfeest in december 2023.

In het programma Stralend Kerstfeest, dat de EO samen met het Leger des Heils maakt, richt presentator Bert van Leeuwen een kers(t)vers koor op in een van de eenzaamste wijken van Nederland: Amsterdam-Zuidoost. Onder leiding van dirigent Stefano Caruso bereidt het koor zich voor op een groot optreden in DeLaMar, met gastoptredens van Karin Bloemen, Dwight Dissels en Marlijn Weerdenburg. Daarbij wordt het kerstverhaal op een unieke manier verteld in graffitivorm. Een kijktip voor jong en oud.

Eerste Kerstdag om 22.00 uur, NPO1 en via NPO Start. Kijk hier voor meer informatie over het programma en voor een kersttest: welk figuur ben jij in het kerstverhaal? 

Dramaserie: The Chosen (leeftijd: 12+)

The Chosen 2023 seizoen 3
In The Chosen wordt het bekendste verhaal ter wereld op hedendaagse wijze herverteld, vanuit het perspectief en de levens van de mensen om Jezus heen.

De inmiddels wereldberoemde dramaserie over het leven van Jezus heeft een derde seizoen! Ditmaal worden twee nieuwe personages geïntroduceerd: Johanna en Jaïrus. Johanna wordt in het Evangelie van Lucas twee maal genoemd. Ze is getrouwd met Chusas, de rechterhand van Herodes. In Lucas 24 staat dat zij ook een van de vrouwen was die het lege graf ontdekten. Jaïrus wordt in twee evangeliën genoemd als de synagogeleider wiens twaalfjarige dochter door Jezus uit de dood werd opgewekt.

Vanaf 18 december, NPO Start

Geschreven door

Marlies Medema

--:--