Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Lied van Eenheid: O kom, o kom Immanuël

Een prachtige mix van het kerstlied, rap en teksten uit Johannes 17

11 december 2020 · Leestijd 4 min

Net als eerder in mei 2020, hebben de EO, Protestantse Kerk en de Rooms-Katholieke Kerk de handen ineen geslagen. Het resultaat is een prachtig interkerkelijk Lied van Eenheid. De opvolger van 'U geeft rust' is het kerstlied 'O kom, o kom Immanuël'.

Aan prachtige versie van dit lied werkten zangers van tientallen kerken mee. Ook Berget Lewis, Brainpower, Theoloog des Vaderlands Almatine Leene, Rene de Reuver en Tiemen Westerduin hebben een rol in de vertolking van het lied.

De weergave van deze video vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Verbondenheid

Nu nog steeds veel kerkdiensten online moeten worden uitgezonden, er wordt geadviseerd dat we kerst slechts in kleine kring vieren en de verschillende meningen over het virus en vaccin voor verdeeldheid zorgen, streven de deelnemers en intiatiefnemers naar verbondenheid.

Het lied is een prachtige mix van het kerstlied O kom, o kom ImmanuelHeer maak ons een, rap van Brainpower en teksten uit Johannes 17.

Kijk en luister zelf.

Brainpower: 'Waar is de eenheid, temidden van tweestrijd'

U geeft rust, het vorige Lied van Eenheid

De weergave van deze video vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

In mei 2020, vlak voor Pinsteren, werd het eerste Lied van Eenheid uitgebracht door de EO en de PKN. U geeft rust, de vertaling van It is well, wist vele mensen te raken en te bemoedigen. Ook dit lied werd door zangers uit vele kerken en kerkelijke stromingen gezongen.

Tekst

Zang:

O kom, o kom, Immanuël,
Verlos uw volk, uw Israël,
Herstel het van ellende weer,
Zodat het looft uw naam, o Heer!

Weest blij, weest blij, o Israël!
Hij is nabij, Immanuël!

Voordracht:
Vader, het uur is gekomen. Toon nu de grootheid van uw Zoon, dan zal de Zoon uw grootheid tonen. Hij heeft van u de macht ontvangen, om iedereen die u hem gegeven hebt het eeuwige leven te schenken. Het eeuwige leven, dat is dat zij u kennen, de enige ware God, en hem die u gezonden hebt, Jezus Christus.

Brainpower
Vertel ons de waarheid...we zitten met vragen...Wat is het beeld? Waarom religie verdeelt als de verlosser ons heelt? Wat is de deal? Is Baphomet echt en wil Satan je ziel? Ik vraag het de Heer Laat het me weten ....het Beest gaat tekeer

Voordracht
Vader, Ik heb aan de mensen die u mij uit de wereld gegeven hebt uw naam bekendgemaakt. Zij waren van u, maar u hebt hen aan mij gegeven. Ik bid voor hen, voor de mensen die u mij hebt gegeven, omdat zij van u zijn. Heilige Vader, bewaar hen door Uw naam, de naam die u ook aan mij gegeven hebt, zodat zij één zijn zoals wij één zijn.

Brainpower:
Ik hoor teveel leugens Maar zie geeneen feit De gemeenheid... waarvan je Brain splijt En er is geen tijd Waar is de eenheid - temidden van tweestrijd?

Zang:
O kom, Gij sleutel Davids, kom
En open ons het heiligdom;
Dat wij betreden uwe poort,
Jeruzalem, o vredesoord!

Weest blij, weest blij, o Israël!
Hij is nabij, Immanuël!

Voordracht:
Vader, ik kom naar u toe, en ik zeg dit terwijl ik nog in de wereld ben, opdat zij vervuld worden van mijn vreugde. (…) Heilig hen dan door de waarheid. Uw woord is de waarheid. Laat hen allen één zijn, Vader. Zoals u in mij bent en ik in u, laat hen zo ook in ons zijn, opdat de wereld gelooft dat u mij hebt gezonden. Opdat zij één zijn zoals wij, dat zij volkomen één zijn.

Brainpower:
ik zie die gimmicks - Wat is er nep en wie is er echt? Maar God checkt je spirit En die matcht dus niet met wat je zegt... Bless

Zang:
O kom, die onze Heerser zijt,
In wolk en vuur en majesteit.
O Adonai die spreekt met macht,
Verbreek het duister van de nacht.

Weest blij, weest blij, o Israël!
Hij is nabij, Immanuel!

Geschreven door

Annemarie Kok-van Twillert

--:--