Ga naar submenu Ga naar zoekveld

"Mijn vrouw stuurde me naar de Wallen"

Frits Rouvoet verrast met plekje in de Goot500"Ik ben niet geïnteresseerd in je lichaam; ik wil weten wie jij bent," zegt hij tegen prostituees op de Wallen. Als oprichter van stichting Bright Fame is Frits Rouvoet dagelijks met zijn collega’s te vinden in de Amsterdamse rosse buurt. Niet als bezoeker, maar als betrokken hulpverlener.

Deel:

Frits Rouvoet past goed tussen de lijst van 500 weldoeners in de Goot500, vonden veel nomineerders. Presentator Henk van Steeg ging bij hem langs:

Nood
In 2007 ontmoette Frits een Oekraïense vrouw, die prostituees wilde helpen. “Mijn vrouw Jacqueline zei dat ík met haar mee moest gaan." Lachend: "Moet je je voorstellen: je eigen vrouw stuurt je naar de Wallen!"

Frits ontdekte een grote nood onder de vrouwen. Een nood waar kerken, de overheid en andere organisaties toen nog niets aan deden. Nu onderhouden de vrijwilligers van Bright Fame contact met zo’n 125 vrouwen die werkzaam zijn in de prostitutie. Ze gaan praatjes met hen aan en helpen als ze uit het wereldje willen stappen – bijvoorbeeld met een baan. Inmiddels zijn meer dan 150 vrouwen uit de prostitutie gestapt.

Lef
Bij alles wat Frits vertelt, valt zijn geestdrift, enthousiasme en vechtersmentaliteit op. "Of je hiervoor lef nodig hebt? Ach, ik ervaar dat niet zo, maar het is natuurlijk iets anders dan bingo met bejaarden. Soms krijg ik dreigende sms'jes van pooiers dat ik van hun vrouwen af moet blijven. Daar moet je tegen kunnen."

Ook leuk om te zien: zo werd Frits verrast met zijn plekje in de Goot500:

--:--