Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Noortje Veldhuizen: ‘Mensen verwachten niet dat ik naar de kerk ga.’

BNN/VARA-presentatrice Noortje Veldhuizen heeft geen christelijke achtergrond, weet niet of God bestaat en tóch gaat ze regelmatig naar de kerk. In de zesde aflevering van de podcastserie Dit Dus! gaat theoloog Kees van Ekris met haar in gesprek over ‘heilzame rituelen’.

Deel:

De weergave van deze video vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Noortje Veldhuizen is in het dagelijks leven radio, tv- en podcastmaker voor BNNVARA en maakt o.a. de populaire podcast De Krokante Leesmap. Het snelle medialeven waarin ze zich begeeft, lijkt haaks te staan op het thema waar ze het in deze aflevering met Kees en Rosa over gaan hebben: heilzame rituelen. 

Ze gaat dus regelmatig na de kerk nadat ze een flyer van een kerk in haar brievenbus vond. Het was een uitnodiging voor een kerstnachtdienst in De Amstelkerk in Amsterdam. Twee vrienden vonden het ook wel leuk en samen gingen ze erheen. De dienst sprak Noortje zo aan, dat ze naar de kerk bleef gaan. Wat vindt ze in de kerk? En algemeen: hebben we heilige routines of rituelen om onszelf en de ander even in een ander perspectief te zien?

Over podcast Dit dus

Een zoektocht naar inzichtvolle momenten: dat is de uitdaging van de podcastserie Dit Dus. Theoloog Kees van Ekris en host en dertiger Rosa Douma gaan in gesprek met o.a. zoals opiniemaker Sywert van Lienden, journalist en schrijfster Nina Polak en oud-turnster Verona van de Leur. In het gesprek zoeken ze naar betekenis van thema’s uit de Bijbel en het christelijk geloof aan de hand van levensvragen als: Wie ben ik? Wat heb ik te doen?

Theoloog Kees van Ekris kun je ook beluisteren in de podcast Eerst Dit, eveneens een samenwerking tussen de EO en de IZB.

De weergave van Spotify vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen
--:--