Recept Kaneelbroodjes
20 februari 2022 · 09:15
Update: 19 november 2024 · 14:26
In het programma EO Life maak Elizabeth Lopez, winnares van Heel Holland Bakt, iedere week iets lekkers in de keuken. Met onderstaand recept kun jij deze heerlijke kaneelbroodjes ook maken.
Ingrediënten
Deeg
- 7gr (actieve) Droge gist
- 250 ml Warme melk
- 100 gr Kristalsuiker
- 80 gr Boter (op kamertemperatuur)
- 1 tl Zout
- 2 Eieren
- 520 gr Bloem
Vulling
- 200 gr Licht bruine basterd suiker
- 3 el Kaneel
- 80 gr Boter (op kamertemperatuur)
Roomkaas Glazuur
- 6 el Boter
- 190 gr Poedersuiker
- 60 gr Roomkaas
- ½ tl Vanille-extract
- ⅛ tl Zout
(Voel je vrij om het roomkaas glazuur recept te verdubbelen voor een extra smeuïg kaneelbroodje)
Bereidingswijze
Giet de warme melk in een grote kom.
Wanneer de melk lauw wordt, rond de 110 graden (het is handig als je een thermometer bij de hand hebt) los je de gist op in de melk.
Meng vervolgens in een middelgrote mengkom de suiker, boter, zout, eieren en bloem door elkaar.
Giet het mengsel in de kom met gist en melk. Meng ze goed samen (gebruik bij het mixen de deeghaak).
Na het mengen dek je het deeg af met plasticfolie of een doek. Laat je deeg ongeveer een uur rijzen op een warme plaats (kamertemperatuur).
Rol het deeg uit op een siliconen mat of een oppervlak met licht bestoven bloem.
Rol het deeg uit tot een rechthoek van ongeveer 40 cm lang en 30 cm breed. Het is geen pre maar als je de deeg 2 centimeters dik kan krijgen is dat extra geweldig!
Om de kaneel-suiker-vulling te maken, meng je de boter met bruine suiker en kaneel samen in een kom.
Verdeel het kleverige mengsel gelijkmatig over je deeg.
Begin vanaf de lange rand van je deeg en rol het deeg voorzichtig maar strak op.
Leg de naad aan de onderkant wanneer je klaar bent met rollen.
Met een scherp mes snijd je de rol in plakjes van ongeveer 3 cm.
Zet ze vervolgens in een ingevette bakplaat van 30 x 20 cm.
Dek ze af met een keukendoek zodat ze 30 minuten kunnen rijzen.
Tijdens het wachten verwarm je alvast je oven op 180 graden Celsius.
Na 30 minuten rijzen zouden ze in omvang verdubbeld moeten zijn.
Zet ze in de oven en bak voor 18-22 minuten of tot ze goudbruin zijn.
Terwijl je kaneelbroodjes bakken, meng je al je glazuur ingrediënten en klop je goed met een elektrische mixer tot het luchtig is.
Zodra je kaneelbroodjes uit de oven komen verdeel je het roomkaasglazuur eroverheen!
Eet makkelijk!
Meest gelezen
- Column Elbert: 'Wat haalt papa toch allemaal uit op tv?'
Elbert over alle kinderprogramma's die zijn gezin kijkt
Column Elbert: 'Wat haalt papa toch allemaal uit op tv?'
- Bernice Klein verloor bij een brand vier broertjes
‘Een van m’n zussen riep: ‘Jezus, red onze broertjes!’’
Bernice Klein verloor bij een brand vier broertjes
- Ben Verboom in De Verandering: Van afwijzing naar aanvaarding
Ben Verboom in De Verandering
Ben Verboom in De Verandering: Van afwijzing naar aanvaarding
Lees ook
- Column TimZingt: 'Koester een paus met menselijk tekort'
TimZingt over de paus
Column TimZingt: 'Koester een paus met menselijk tekort'
- Ontdek de YouTube-serie 'Op de Spoed: in levensgevaar'
Ontdek de YouTube-serie 'Op de Spoed: in levensgevaar'
- Moderne Profeten Evenement 2025: Vrede & Verzet
Hoe werk je aan vrede in woelige tijden?
Moderne Profeten Evenement 2025: Vrede & Verzet
Schrijf je hier in voor de EO-nieuwsbrief
Wil je op de hoogte blijven waar de EO mee bezig is? Meld je aan voor de EO nieuwsbrief vol inspirerende verhalen, de nieuwste programma's en waardevolle verdieping. EO. Als je gelooft.
Lees onze privacyverklaring.