Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Recept Kaneelbroodjes

Elizabeth Lopez in de keuken van EO Life

In het programma EO Life maak Elizabeth Lopez, winnares van Heel Holland Bakt, iedere week iets lekkers in de keuken. Met onderstaand recept kun jij deze heerlijke kaneelbroodjes ook maken.

Deel:

Ingrediënten

Deeg

  • 7gr (actieve) Droge gist
  • 250 ml Warme melk
  • 100 gr Kristalsuiker
  • 80 gr Boter (op kamertemperatuur)
  • 1 tl Zout
  • 2 Eieren
  • 520 gr Bloem

Vulling

  • 200 gr Licht bruine basterd suiker
  • 3 el Kaneel
  • 80 gr Boter (op kamertemperatuur)

Roomkaas Glazuur

  • 6 el Boter
  • 190 gr Poedersuiker
  • 60 gr Roomkaas
  • ½ tl Vanille-extract
  • ⅛ tl Zout

(Voel je vrij om het roomkaas glazuur recept te verdubbelen voor een extra smeuïg kaneelbroodje)

Bereidingswijze

Giet de warme melk in een grote kom.
Wanneer de melk lauw wordt, rond de 110 graden (het is handig als je een thermometer bij de hand hebt) los je de gist op in de melk.
Meng vervolgens in een middelgrote mengkom de suiker, boter, zout, eieren en bloem door elkaar.
Giet het mengsel in de kom met gist en melk. Meng ze goed samen (gebruik bij het mixen de deeghaak).

Na het mengen dek je het deeg af met plasticfolie of een doek. Laat je deeg ongeveer een uur rijzen op een warme plaats (kamertemperatuur).
Rol het deeg uit op een siliconen mat of een oppervlak met licht bestoven bloem.
Rol het deeg uit tot een rechthoek van ongeveer 40 cm lang en 30 cm breed. Het is geen pre maar als je de deeg 2 centimeters dik kan krijgen is dat extra geweldig!

Om de kaneel-suiker-vulling te maken, meng je de boter met bruine suiker en kaneel samen in een kom.
Verdeel het kleverige mengsel gelijkmatig over je deeg.

Begin vanaf de lange rand van je deeg en rol het deeg voorzichtig maar strak op.
Leg de naad aan de onderkant wanneer je klaar bent met rollen.
Met een scherp mes snijd je de rol in plakjes van ongeveer 3 cm.

Zet ze vervolgens in een ingevette bakplaat van 30 x 20 cm.
Dek ze af met een keukendoek zodat ze 30 minuten kunnen rijzen.
Tijdens het wachten verwarm je alvast je oven op 180 graden Celsius.
Na 30 minuten rijzen zouden ze in omvang verdubbeld moeten zijn.

Zet ze in de oven en bak voor 18-22 minuten of tot ze goudbruin zijn.

Terwijl je kaneelbroodjes bakken, meng je al je glazuur ingrediënten en klop je goed met een elektrische mixer tot het luchtig is.
Zodra je kaneelbroodjes uit de oven komen verdeel je het roomkaasglazuur eroverheen!

Eet makkelijk!

Maak je ook de heerlijke chocoladekoekjes?
Maak je ook de heerlijke chocoladekoekjes?

In deze aflevering maakte Elizabeth ook heerlijke chocoladekoekjes. Klik om te zien hoe je deze koekjes kunt maken.

Kijk je volgende week weer naar EO Life?
Kijk je volgende week weer naar EO Life?

Iedere week ontvangt Bert van Leeuwen interessante gasten, wordt er gekookt door Elizabeth en is er prachtige muziek. Kijk iedere zondag om 09.15 uur op NPO 2.

Ben je toe aan iets hartigs? Maak dan eens de kipsalade
Ben je toe aan iets hartigs? Maak dan eens de kipsalade

Kip, ui, appel en mais zijn de basisingrediënten van deze salade. Klik om te zien wat je nog meer nodig hebt om deze heerlijke salade te maken voor de lunch.

--:--