Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Tekstregister ‘Eerst dit’

Register tot en met dinsdag 6 februari 2024

Het tekstregister van alle afleveringen van ‘Eerst dit’ is er weer!

Deel:

Vanaf pagina 2 van het document (je vindt het onderaan deze pagina) is elk Bijbelboek met één klik bereikbaar. Met een volgende klik op een gekozen tekst is de betreffende aflevering van  ‘Eerst dit’ te beluisteren.

Helemaal onderaan het document staan de afleveringen met een weekthema (kerst, Pasen en zomervakantie) per jaar en thema vermeld. Nogmaals, want ze zijn ook opgenomen in het tekstregister. Maar het geeft de mogelijkheid om zonder veel gezoek de afleveringen van een thema af te luisteren.

Update

Het is de bedoeling dat er geregeld een update verschijnt van het register.  
Als een link niet werkt of je stuit op een andere oneffenheid of fout, laat het ons weten en mail naar f.gerkema@solcon.nl. Daar wordt het register alleen maar beter van. Dank je wel alvast!

Veel luisterplezier!

Eerst dit (tekstregister) (.pdf)

'Eerst dit! familie'

We maken meer podcasts binnen de EO die horen bij de familie van 'Eerst dit!' Ken je de podcast 'Dit dus' al? Hoe kom je tot een gesprek over geloof? Wat is dat eigenlijk: geloven? Lukt dat wel, een uitwisseling tussen mensen die met heel uiteenlopende opvattingen? 

Het zijn niet zozeer interviews als wel gesprekken, waarin over en weer vragen worden gesteld. De ontmoetingen gaan over levensvragen: Hoe ga ik om met angst en wanhoop? Wat is rijkdom? Hoe om te gaan met de dood en is er meer na de dood? Al pratend stuiten de gesprekspartners op belangrijke thema’s uit het christelijk geloof.

#Wanhoop met Aafke Romeijn

Aafke Romeijn is schrijver, muzikant en journaliste. Ze kent de wanhoop. Ze heeft een aantal zware depressies gehad en de kans is daardoor heel groot dat dit weer zal gebeuren. In een depressie is alles duister. De wanhoop is sterk als ze zich afvraagt: Ga ik dit altijd voelen? Word ik ooit nog beter? Aafke is erg anti-religieus opgevoed. Maar daardoor is ze juist altijd nieuwsgierig geweest naar religie. Afgelopen jaren heeft ze de Bijbel ontdekt. 
“Het zoeken van troost vind ik heel makkelijk in de Bijbel. Literatuur lezen vind ik heel ingewikkeld op de momenten dat ik me heel slecht voel. De Bijbel is voor mij een heel ander soort boek. Het heeft mij niet nodig.”
Luister de aflevering.

Ken je 'Dit is de Bijbel' al?

Dit is de Bijbel is de podcast die je meeneemt in de fascinerende wereld van het meest gelezen boek ooit. Met elke week een eerlijk gesprek over de mooie, moeilijke en merkwaardige kanten van de Bijbel. Elke aflevering praat journalist David Boogerd met een expert over de Bijbel. Start met luisteren.

--:--