Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Tim Keller en John Piper op ranglijst 12 beste predikanten

Wie heeft de meest aansprekende preken?

De Amerikaanse predikanten Tim Keller en John Piper staan in de lijst van 12 beste Engelssprekende dominees. Dat schrijft Christianity Today op basis van het onderzoek van de Amerikaanse Baylor’s Truett Seminary.

Deel:

De universiteit voerde een enquête uit onder 180 theologen om een ranglijst samen te stellen van predikanten die “de standaard zijn van hedendaagse preken”. Zo ontstond een overzicht van de beste predikanten van dit moment. Ook de in Nederland bekende Amerikaanse predikanten Tim Keller en John Piper prijken op de lijst.

Moed

Tim Keller richtte in 1999 de Redeemer Presbyterian Church op in New York. Hij schreef in 2015 het boek Preken. Vorig jaar liet Keller weten te stoppen als predikant bij Redeemer. Over hoe het was om in een imponerende stad als New York te werken, zei hij in een interview​​​​​​​​​​​​​​ met Visie: “Als dominee had ik één groot voordeel: het fundament van mijn missie kwam van God. Ik was geroepen om naar New York te gaan. Ik kon de bal bij God leggen: ‘Als ik me niet vergis, roept U me hier. Dan moet U ook maar aan de slag, door mij heen.’ Dat gaf me moed.” 

Vruchtbaar

John Piper was van 1980 tot 2013 predikant in de Bethlehem Baptist Church. Hij schreef allerlei boeken en richtte de website Desiringgod.org op, waar artikelen, preken, podcasts en geloofsverhalen op te vinden zijn. In 2013 vertelde Piper in Tabletalk Magazine, een tijdschrift van de Amerikaanse evangeliseringsorganisatie Ligonier Ministries wat zijn hoop was voor zijn gemeente: “Mijn gebed is dat ze op iedere mogelijke manier nog veel vruchtbaarder zullen zijn dan toen ik hen heb geleid. God heeft ons goede dagen gegeven. Maar kijkend naar wat de kerk vanbinnen en buiten nodig heeft, is er ongetwijfeld ruimte voor grotere dingen.”

Bekijk hier de hele lijst.

Beeld: Arianne Ramaker

--:--