Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Monniken over het celibaat, Lezing Reinier Sonneveld, U2-kerkdienst en Rutger Bregman in Ongelooflijke Podcast

Lazarus tipt de interessantse wat de afgelopen week voorbijkwam in de media. Zoals een podcast met Rutger Bregman, de docu Celibaat en lezingen over de kruisiging.

Deel:

Rutger Bregman in De Ongelooflijke Podcast

De weergave van deze video vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Historicus en Correspondent-schrijver Rutger Bregman praat in de nieuwste De Ongelooflijke Podcast over zijn nieuwe boek: De meeste mensen deugen. Daarin probeert de domineeszoon nieuwe antwoorden te geven op oude vragen. Journalist David Boogerd praat met hem over religie, zonde en de goedheid van de mens.

De podcast vind je hier.  

Lezing Reinier Sonneveld

Begin dit jaar was een studiedag naar aanleiding van het boek van Reinier Sonneveld: Het Vergeten Evangelie, waarover hij ook op Lazarus schreef. Was je er niet bij? De openingslezing van deze dag staat nu online. Wil je meer zien? Kijk dan op de site van weetwatjegelooft. Daar staan ook de andere lezingen van die dag.  

Rik Peels gaat fundamentalisme onderzoeken

VU-filosoof en theoloog Rik Peels (zie ook zijn bijdrage aan onze serie Tegen Beter Weten in?) heeft een subsidie gekregen van 1,5 miljoen euro van de European Research Council, meldt Trouw. Rik gaat hiermee de komende jaren onderzoek doen naar fundamentalisme. Rik legt in het interview uit waarom hij denkt daar als filosoof een bijdrage aan te kunnen leveren. Je leest het hier.

U2-viering in Harderwijk

Liefhebbers van de muziek van U2 kunnen zondag 22 september terecht in de Plantagekerk in Harderwijk.

Tijdens de dienst wordt aandacht besteed aan de geestelijke roots van U2. Het laatste album Songs of Experience staat centraal en je ziet beelden van Bono in gesprek met theoloog Eugene Peterson, bekend van o.a. The Message. Een gelegenheidsbandje speelt U2-nummers live.

Wil je erbij zijn? Hier vind je de info.

Celibaat: docu op het Filmfestival

De weergave van deze video vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Voor het Nederlands Filmfestival dat eind september begint is een bijzondere film geselecteerd: Celibaat. Filmmaker Daan Jongbloed brengt de Kruisheren van Sint Agatha in beeld. De bewoners van dit oudste nog bewoonde klooster van Nederland kozen al op jonge leeftijd voor een celibatair leven, maar spreken er nauwelijks met elkaar over hun seksuele onthouding. Maar daar is wel behoefte aan, zo blijkt uit deze voorzichtige en kwetsbare film.  

Tickets voor de voorstellingen op het festival zijn nu verkrijgbaar. Alle info vind je hier.

Geschreven door

Marieta van Driel

--:--