Recept rijstevlaai
8 mei 2022 · 09:15
Update: 19 november 2024 · 14:28
In het programma EO Life maak Elizabeth Lopez, winnares van Heel Holland Bakt, iedere week iets lekkers in de keuken. Een tip voor Moederdag is deze heerlijke rijstevlaai. Ga jij 'm ook maken?
Ingrediënten
DEEG
- 1 pakje bladerdeeg (32 cm doorsnee)
KRUIMELDEEG
- 100 g tarwebloem
- 100 g rietsuiker
- ½ tl kaneelpoeder
- ½ tl zout
- 50 g roomboter
VULLING
- 600 ml volle melk
- 115 gram dessertrijst
- 100 ml water
- 100 gram suiker
- 2 tl vanille extract
- 1 stokje kaneel
- ½ tl zout
- 2 eieren (geklopt)
- 1 el rum
- 200 g blauwe bessen
Zo maak je de vlaai
- Doe het bladerdeeg in een bakvorm;
- Maak daarna het kruimeldeeg.
- Meng alle ingrediënten in een kom en meng dit samen tot een kruimeldeeg instaat.
- Bewaar in de koeling tot je het gaat gebruiken.
- Maak nu de vulling.
- Breng de rijst met het water, zout en kaneelstokje aan de kook.
- Als de rijst 10 minuten heeft gekookt de melk, suiker en vanille extract toevoegen.
- Kook alles tot een papje en laat dit afkoelen.
- Bereid nu een bakplaat door deze in te vetten met boter.
- Bestrooi het daarna met kristalsuiker.
- Kneed de lucht uit het deeg en rol deze uit.
- Leg het deeg op de bakplaat en prik er gaatjes in.
- Laat het nu even 10 minuten rusten.
- Doe twee eieren in een kom, voeg de vanille extract en de rum toe.
- Klop dit kort met een gaarde.
- Voeg nu de rijstepap toe en klop tot alles goed gemengd is.
- Giet de vulling nu over de bodem.
- Breng een laag blauwe bessen aan en bestrooi met het kruimeldeeg.
- Bak in een voorverwarmde oven (hete lucht) op 175 graden tussen 25 a 30 minuten.
- Laat de vlaai volledig afkoelen
Eet smakelijk!
Meest gelezen
- ‘Om het goede leven wat te compenseren, beginnen we de dag met gym'
Op pad met de Christelijke Caravan Club
‘Om het goede leven wat te compenseren, beginnen we de dag met gym'
- Column Arjan Lock: Zon, zee en zomerherinneringen
'Dan waan ik me weer even kind'
Column Arjan Lock: Zon, zee en zomerherinneringen
- Vincenza La Porta is de nieuwe directeur-uitgever van het Nederlands Dagblad: ‘Ik voel mij bevoorrecht’
Vincenza La Porta is de nieuwe directeur-uitgever van het Nederlands Dagblad: ‘Ik voel mij bevoorrecht’
Lees ook
- Het goede leven volgens Jurjen ten Brinke
'Gezin en vrienden, wijn en een wandeling'
Het goede leven volgens Jurjen ten Brinke
- 6 vragen over slaap: Is snoozen slecht om te doen? En hoe zit het met de achtuurslaap-regel?
Wil je lezen
6 vragen over slaap: Is snoozen slecht om te doen? En hoe zit het met de achtuurslaap-regel?
- Johanneke raakte onverwachts zwanger van een tweeling: ‘Ik was enorm geschrokken’
Persoonlijk verhaal
Johanneke raakte onverwachts zwanger van een tweeling: ‘Ik was enorm geschrokken’
Schrijf je hier in voor de EO-nieuwsbrief
Wil je op de hoogte blijven waar de EO mee bezig is? Meld je aan voor de EO nieuwsbrief vol inspirerende verhalen, de nieuwste programma's en waardevolle verdieping. EO. Als je gelooft.
Lees onze privacyverklaring.