Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Zing!

De zoektocht naar de beste zanggroep van 2023 is ten einde. Kijk 'Zing!' nu terug en ontdek welke groepen met hulp van mentoren Tania Kross, Glen Faria en Roel van Velzen boven zichzelf uitstijgen.

Vanaf wanneer is 'Zing!' op tv?

Het gloednieuwe EO-programma 'Zing!' is sinds 27 mei elke zaterdagavond om 20.30 uur te zien op NPO 1.

Kijk de afleveringen nu op NPO Start
Kijk de afleveringen nu op NPO Start

Wil je één of meer afleveringen van 'Zing!' terugkijken? Ontdek de afleveringen nu op NPO Start.

Wie presenteren 'Zing!'?

De presentatie van 'Zing!' is in handen van Giovanca Ostiana en Anne-Mar Zwart.

Wie zijn de mentoren van 'Zing!'?

Tania Kross, Glen Faria en Roel van Velzen zijn de drie mentoren die het beste in de zanggroepen naar boven willen halen. 

Leer de mentoren beter kennen
Leer de mentoren beter kennen

We stellen Glen, Tania en Roel graag aan je voor.

Welke groepen deden auditie in aflevering 4?

Ontmoet de groepen uit aflevering 4
Ontmoet de groepen uit aflevering 4

Maak kennis met Six O’ Clock, Song and Relation, IVY, Vocalzz, Re-flax, Angels Rule, LEF, Skyline Sisters en Vals Alarm. Lees de interviews en ontdek de mooiste achtergrondverhalen.

Welke groepen deden auditie in aflevering 3?

Dit zijn de zanggroepen uit aflevering 3
Dit zijn de zanggroepen uit aflevering 3

Wil je meer weten over Syl Music Group, Let's Get Started, The Victorians, Hét ROCKkoor Enschede, Bocca Bella, OperaFlevoland, Total Praise, Rumor has it en Prestige Pro? Lees snel verder!

Welke groepen deden auditie in aflevering 2?

Leer de groepen uit aflevering 2 kennen
Leer de groepen uit aflevering 2 kennen

Benieuwd naar Fruitig Geflip(t), Chosen Gospel Choir, de Boezem Boys, Charis Music, Blueprint, Hemelwaters, Hatikwa en We12Sing? Lees de interviews met deze zanggroepen.

Welke groepen deden auditie in aflevering 1?

Deze groepen zag je in de eerste aflevering van 'Zing!'
Deze groepen zag je in de eerste aflevering van 'Zing!'

De eerste aflevering van 'Zing!' was een muzikaal feest dankzij de audities van Guilty Pleasures, De Moonliners, Nova, The Hummingbirds, Fif-teen, The Witnesses, Snowe, Perfect Link en Des Unique. Leer ze nu beter kennen.

Hoe gaat het programma in z'n werk?

'Zing!' bestaat uit acht afleveringen, waarvan vier auditie-afleveringen, twee kwartfinales, een halve finale en de grote finale.

De auditieronde

In elke (auditie-)aflevering zie je negen zanggroepen. Elke mentor kiest uit drie groepen zijn of haar favoriet, die doorgaat naar de kwartfinale. Tania Kross, Glen Faria en Roel van Velzen nemen dus elke aflevering één groep mee.

In totaal doen er 36 zanggroepen auditie, verdeeld over vier afleveringen. De audities zie je op zaterdag 27 mei en 3, 10 en 17 juni om 20.30 uur op NPO 1 (of op jouw moment op NPO Start).

De kwartfinales

Twaalf groepen zetten in de twee kwartfinales, uitgezonden op 24 juni en 1 juli, hun beste optreden neer om een plek in de halve finale te bemachtigen. Wie zien we op 8 juli terug op het podium?

De halve finale

Kunnen de zes zanggroepen die de halve finale hebben bereikt de mentoren, het publiek en de jury wéér verrassen? In de finale op 8 juli is slechts plek voor drie groepen... 

De finale

Op zaterdag 15 juli strijden de drie zanggroepen om de titel: 'Beste zanggroep van Nederland 2023'. Wie gaat er met die hoofdprijs vandoor?

Ik wil mijn groep graag aanmelden voor een nieuw seizoen. Kan dat?

Op dit moment is dat helaas nog niet mogelijk. Wanneer je je kunt aanmelden voor een tweede seizoen van 'Zing!' laten we dat via deze website en onze social media kanalen weten!

--:--