Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Deze groepen zag je in aflevering 1 van 'Zing!'

Maak kennis met o.a. Fif-teen, Snowe en Perfect Link

De eerste aflevering van 'Zing!' was een muzikaal feest dankzij de audities van Guilty Pleasures, De Moonliners, Nova, The Hummingbirds, Fif-teen, The Witnesses, Snowe, Perfect Link en Des Unique. Wil je meer weten over deze zanggroepen? Lees de interviews en ontdek de mooiste achtergrondverhalen.

Deel:

De Moonliners

De geschiedenis van De Moonliners begint in 1990; op het 20-jarig jubileumconcert van het Jongerenkoor van Wognum (net boven Hoorn). Deze a capella zanggroep bestaat uit 13 personen in de leeftijd van 20 tot 60 jaar. Ze zingen pop- en musicalnummers, liefst a capella met soms een uitstapje naar cabaret.

"We zijn hechter geworden door mee te doen aan Zing!"

Lees het interview

"We zijn hechter geworden door mee te doen aan Zing!"

Voor de auditie van 'Zing!' kozen 'De Moonliners' voor een uitzonderlijk bekend, maar technisch moeilijk nummer: "Iedereen kent ‘m maar het is wel een uitdaging om het mooi en goed te brengen."

Des Unique

Van kinderkoor naar volwassen vocal group: die ontwikkeling maakte Des Unique de afgelopen jaren. Deze gezellige Tilburgse zanggroep bestaat uit 18 enthousiaste vrouwen die met hun muziek andere vrouwen wil 'empoweren'.

Ontmoet de muzikale powervrouwen van 'Des Unique'

Lees meer over deze vocal group

Ontmoet de muzikale powervrouwen van 'Des Unique'

"Misschien is het wel een beetje uit nood geboren, dat we all female zijn. Maar we zijn er inmiddels hartstikke trots op dat we met deze vrouwen 3 tot 9-stemmig kunnen zingen!"

Fif-teen

Om hun enthousiasme en saamhorigheid kan niemand heen: de dames van Fif-teen zingen al vanaf hun basisschooltijd en kennen elkaar door en door. Extra leuk dat ze nu samen deelnemen aan het tv-programma Zing!

Fif-teen droomt van optreden op Zwarte Cross

Lees meer over deze groep

Fif-teen droomt van optreden op Zwarte Cross

Fif-teen repeteert iedere maandagavond. "En één keer in de maand zingen we met onze band erbij", zegt Michelle. "Qua genre zitten we vooral in de pop-hoek. We zingen veel covers en zijn dol op medleys."

Guilty Pleasures

Waar de meeste zanggroepen die meedoen met ‘Zing!’ elkaar al een tijdje kennen, is dat bij Guilty Pleasures net even anders. Oprichter en dirigent Stefano heeft inmiddels al drie verschillende zanggroepen met hetzelfde concept opgericht. Dit begon vijf jaar geleden in 2018.

Dirigent Stefano over zijn zanggroep 'Guilty Pleasures'

Lees het interview

Dirigent Stefano over zijn zanggroep 'Guilty Pleasures'

Het doel van 'Guilty Pleasures' is om het publiek mee te trekken in de muziek en het zingen. "We zingen meerstemmig, maar uiteindelijk gaat het om het plezier en het vermaken van het publiek."

Nova

Zanggroep Nova ontstond in 2007, maar is door de jaren heen flink veranderd. De groep komt uit omgeving De Kempen (Noord-Brabant) en bestaat uit achttien jonge vrouwen die heel graag samen zingen. Toch zat de groep voor de opnames van ‘Zing!’ een beetje in een dipje. Het programma heeft hen weer nieuwe energie gegeven.

'Zing!' gaf zanggroep Nova een muzikale boost

Lees het interview

'Zing!' gaf zanggroep Nova een muzikale boost

Nova is jong, energiek en divers. "Iedereen is anders, maar tijdens het zingen zijn we toch samen één. Het maakt niet uit hoe je eruitziet of wat voor achtergrond je hebt, als je maar lekker samen kan zingen."

Perfect Link

Dat je geen grote zanggroep nodig hebt om het publiek omver te blazen, bewijzen Joy, Zorah en Job. Dit Brabantse drietal kent elkaar uit de muziekwereld en zingt nu ruim vier jaar samen onder de naam ‘Perfect Link’. Ze dromen van een carrière in de muziek en werken hard om die droom waar te maken.

De muzikale power van Job, Joy en Zorah

Maak kennis met Perfect Link

De muzikale power van Job, Joy en Zorah

"We hebben alle drie verschillende kwaliteiten in onze stem en samen maakt het een mooi geheel. Dat is onze grote kracht."

Snowe

Hoewel de meeste leden van 'Snowe' uit Loosdrecht komen, liggen de roots van deze groep in Engeland. De van oorsprong Britse Jacqui en Ian Southam staan namelijk aan de wieg van deze hechte zanggroep. Ian vertelt hoe Snowe ontstond en verklapt met welk nummer ze op 27 mei de harten van de mentoren en kijkers hopen te stelen.

Een muzikale familie: maak kennis met zanggroep 'Snowe'

Lees het interview

Een muzikale familie: maak kennis met zanggroep 'Snowe'

De naam Snowe verwijst naar de kinderen met wie het allemaal begon: de naam komt namelijk voort uit de letters van de achternamen van de eerste vijf leden.

The Hummingbirds

Natasha Parry woont alweer tien jaar in Nederland. Ze is geëmigreerd vanuit Australië en is nu docent Drama op een middelbare school. Haar zusje – die nog steeds in Australië woont - runt al 10 jaar een groot netwerk van a capella koren en dat inspireerde Natasha om in Nederland ook aan de slag te gaan met muziek.

The Hummingbirds: een zanggroep met meer dan 30 nationaliteiten

Leer deze groep beter kennen

The Hummingbirds: een zanggroep met meer dan 30 nationaliteiten

Er zingen op dit moment zo’n 80 tot 90 vrouwen bij ‘The Hummingbirds’. Er wordt een palet aan genres gezongen. "Van popsongs tot aan jazz; van alles wat", vertelt dirigent Natasha Parry.

The Witnesses

Wat begon met het gekscherend doorsturen van een oproep om mee te doen aan ‘Zing!’ eindigde met een auditie voor mentoren Glen, Tania en Roel. De leden van gospelkoor ‘The Witnesses’ verruilden hun vertrouwde Ermelo voor de studio in Hilversum om – op tv – te zingen over hun geloof in God. We belden koorlid Arianne voor een nadere kennismaking.

Gospelkoor ‘The Witnesses’ deelt geloof via muziek

Maak kennis met deze zanggroep

Gospelkoor ‘The Witnesses’ deelt geloof via muziek

De naam van de zanggroep verklapt het al: deze groep heeft een boodschap! “Het is heel gaaf dat we voor zoveel kijkers mogen getuigen van Gods liefde en trouw”.

Kijk aflevering 1 van 'Zing!'

Kijk de eerste auditie-aflevering van Zing! nu op NPO Start.

--:--