Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Deze groepen deden auditie in aflevering 2 van 'Zing!'

Maak kennis met o.a. We12Sing, Hemelwaters en de Boezem Boys

De tweede aflevering van 'Zing!' was weer een muzikaal feest dankzij de audities van Fruitig Geflip(t), Chosen Gospel Choir, de Boezem Boys, Charis Music, Blueprint, Hemelwaters, Hatikwa en We12Sing. Wil je meer weten over deze zanggroepen? Lees de interviews en ontdek de mooiste achtergrondverhalen.

Deel:

De Boezem Boys

De geschiedenis van de Boezem Boys begon negen jaar geleden toen Marlous Luiten, muzikaal leider van de Boezem Boys, een mannenkoor wilde oprichten. Een aantal van de mannen in het nieuwe mannenkoor waren de partner van de vrouwen van Marlous' vrouwenkoor.

Een bijzonder fenomeen in korenland

Lees het interview

Een bijzonder fenomeen in korenland

Voor de auditie van 'Zing!' kozen 'De Boezem Boys' voor een nummer over de zachte kant van de man en het besef wat een man mist als zijn vrouw er niet is.

Chosen Gospel Choir

De leden van Chosen Gospel Choir hebben al vele mooie projecten op hun naam staan. Hun deelname aan 'Zing!' is er één die goed aansluit in het rijtje. Wat het gospelkoor uniek maakt? Hun dirigent Vladimir.

Dirigent Vladimir haalt het beste in het koor naar boven

Lees meer over dit gospelkoor

Dirigent Vladimir haalt het beste in het koor naar boven

Chosen Gospel Choir zingt het liefst, en dat is logisch, gospel. "Andere stijlen vinden we ook wel leuk, maar bij gospel ligt echt ons hart."

Blueprint

In zanggroep Blueprint staat de kracht van de vrouw centraal. De groep is ontstaan vanuit een jeugdkoor onder leiding van vocal coach en componist Marlou Vriens. Marlou heeft iets met de kleur blauw en vandaar ook de toepasselijke naam. Al staat Blueprint ook voor een sterk fundament.

De dames van Blueprint pakken het heel serieus aan

Lees meer over deze groep

De dames van Blueprint pakken het heel serieus aan

Blueprint bestaat uit twintig dames van 23 tot 30 jaar, allemaal studerend of net begonnen met werken en met een grote passie voor zingen. "We hebben veel ambities en willen graag onze boodschap overbrengen." Maar dat betekent niet dat er geen ruimte is voor gezelligheid.

Fruitig Geflip(t)

Dit gezellige smart- en levensliederenkoor uit Tiel genaamd Fruitig Geflip(t) is in 2007 opgericht. En sinds een aantal jaar is Harry dirigent van het 50-koppige koor met de leeftijd van 35 en 88 jaar.

Fruitig Geflip(t): de zanggroep vernoemd naar de bekende mascotte van de Betuwe

Lees het interview

Fruitig Geflip(t): de zanggroep vernoemd naar de bekende mascotte van de Betuwe

Harry omschrijft ‘Fruitig Geflipt’ als een amateur groepje dat iedere week heel fanatiek repeteert. “En nu ineens komen we in de gelegenheid om heel professioneel in een studio te mogen zingen!” “Het was zo bijzonder. Het is overweldigend, alle aandacht die je krijgt, het is geweldig.”

Hemelwaters

Twintigers Nicole, Anouk en Josephine leerden elkaar kennen op de Rockacademie van de Fontys Hogeschool voor de Kunsten in Tilburg. Een paar jaar geleden begon het drietal met hun gezamenlijke muzikale avontuur. Dat bleek een match made in heaven: Hemelwaters.

Grote kracht in kleine liedjes: ontmoet zangtrio 'Hemelwaters'

Lees het interview

Grote kracht in kleine liedjes: ontmoet zangtrio 'Hemelwaters'

Intiem is de auditie van het drietal. Anouk: “We treden op met het nummer dat ons een paar jaar geleden bij elkaar heeft gebracht. Het eerste nummer dat we ooit samen hebben gezongen. Het is een intiem optreden: klein, meerstemmig en met gitaar.”

Hatikwa

Zanggroep Hatikwa bestaat al ruim 27 jaar en is onderdeel van een kerkgemeente in Nieuwegein. De naam Hatikwa betekent ‘hoop’ in het Hebreeuws en dat is dan ook één van de dingen waar deze zanggroep voornamelijk over zingt.

Hatikwa: een vrolijke en hoopvolle zanggroep

Maak kennis met Hatikwa

Hatikwa: een vrolijke en hoopvolle zanggroep

"We zingen op veel verschillende plekken, gevarieerde liedjes’’, geeft Angelique aan. ‘’Dat is wat ons uniek maakt. Niet iedereen in de groep is christelijk, maar we vinden het allemaal wel fijn om met een diepere boodschap aan de gang te gaan.’’

Charis Music

De naam van dit koor verklapt het al: deze groep heeft charisma! Charis Music en dirigent Chiel Naber brengen met veel energie en enthousiasme pop- en gospelsongs ten gehore.

Charis Music kreeg vlinders in de buik van 'Zing!'

Lees het interview

Charis Music kreeg vlinders in de buik van 'Zing!'

“Ik wil laten zien dat koren niet suf zijn, maar hip. Daarom ben ik begonnen met Charis Music, samen met talenten die eerst op projectmatige basis meededen. We willen kwalitatief en toegankelijk het Evangelie vertellen. En nee, dat is niet stoffig. Je staat te swingen, genieten, huilen… Dat is wat muziek doet!”

We12Sing

Elke maandagavond komen 65 muzikale Capellenaren bij elkaar om te repeteren met hun koor We12Sing. Dit koor onder leiding van dirigent Gertjan Essenstam brak haar regel om niet mee te doen aan wedstrijden toen ze zich opgaven voor ‘Zing!’. In een openhartig gesprek vertelt Gertjan over zijn ‘bonuskoor’, dat na zes jaar vooral voelt als fijne familie.

Dirigent Gertjan geniet van kleurrijk popkoor 'We12Sing'

Leer deze groep beter kennen

Dirigent Gertjan geniet van kleurrijk popkoor 'We12Sing'

Hoewel We12Sing voor Gertjan ooit begon als bonuskoor, voelt de groep inmiddels als familie. “We hebben de afgelopen zes jaar zoveel met elkaar meegemaakt. Er zijn mensen overleden, erg ziek (geweest) door kanker, er zijn kleinkinderen geboren… En zelf was ik maandenlang heel ziek door een vastzittende niersteen. Wat de situatie ook is: het koor is er altijd voor elkaar."

Sound of Gospel

Laura Mukrab heeft een grote liefde voor koren en startte een aantal jaar geleden met een eigen gospelkoor: Sound of Gospel. Het fundament van dit bevlogen en ambitieuze koor bestaat uit drie G’s: God, Gezelligheid en Groei. 

De kracht van ‘Sound of Gospel’ is verankerd in drie G’s

Maak kennis met deze zanggroep

De kracht van ‘Sound of Gospel’ is verankerd in drie G’s

“We zingen zowel voor mensen die God nog niet kennen, als voor gelovige mensen die een bemoediging kunnen gebruiken. Want laten we eerlijk zijn: het leven is niet altijd mooi. Maar als we met Hem leven geeft dat kracht, troost en hoop. Als we die boodschap via onze muziek kunnen overbrengen, is ons doel bereikt.”

Kijk aflevering 2 van 'Zing!'

Kijk de tweede auditie-aflevering van Zing! nu op NPO Start.

--:--