Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Deze groepen deden auditie in aflevering 3 van 'Zing!'

Maak kennis met o.a. Syl Music Group, OperaFlevoland en Hét ROCKkoor Enschede

In aflevering 3 van 'Zing!' stonden opnieuw negen zanggroepen te trappelen om auditie te doen voor mentoren Glen Faria, Tania Kross en Roel van Velzen. Wil je meer weten over Syl Music Group, Let's Get Started, The Victorians, Hét ROCKkoor Enschede, Bocca Bella, OperaFlevoland, Total Praise, Rumor has it en Prestige Pro? Lees de interviews en ontdek de mooiste achtergrondverhalen.

Deel:

Syl Music Group

Syldiane Asaiti geeft sinds 2019 zangles in Rotterdam. "De leden van de Syl Music Group volgen al twee jaar zangles bij mij. Ze waren klaar voor de volgende stap en ik dacht: ik schrijf ze in voor het programma en we gaan zien of we mee mogen doen."

Syl Music Group stond bij 'Zing!' voor het eerst op een podium
Syl Music Group stond bij 'Zing!' voor het eerst op een podium

De leden van deze relatief jonge groep hebben één gemeenschappelijke passie: zingen! De groep zingt voornamelijk R&B en soulnummers en veel muziek uit de 80s en 90s.

Let's Get Started

Toen 'Let's Get Started in 2012 nog maar 12 leden had én zonder dirigent door moest, besloten Marianne en de andere bestuursleden nog één keer hun schouders eronder te zetten. En met succes! Het popkoor uit Lexmond groeide flink en laat in de derde aflevering van 'Zing!' zien wat het in huis heeft.

Popkoor Let’s Get Started zet schouders onder 'Zing!'
Popkoor Let’s Get Started zet schouders onder 'Zing!'

Zo gevarieerd als de leeftijden van de koorleden – van 20 tot 74 jaar – is ook de muziek die het koor ten gehore brengt. Van Go like Elijah van Chi Coltrane tot Multicolor van Son Mieux en My Immortal van Evanescence.

The Victorians

Het is midden in de coronaperiode én hartje zomer als kerstkoor ‘The Victorians’ geboren wordt. Gwen Visser zit samen met twee vrienden in de tuin, terwijl ze als echte koorzangers in hart en nieren, door de maatregelen niet mogen zingen. Plotseling komt het idee van een kerstkoor ter sprake.

The Victorians zijn een stel ‘kerstgekkies’ bij elkaar
The Victorians zijn een stel ‘kerstgekkies’ bij elkaar

"Kerst brengt veel plezier; voor ons en de mensen die naar ons luisteren. Iedereen heeft wel een herinnering aan een kerstliedje. Zo hebben we al weleens meegemaakt dat iemand in tranen uitbarstte of mensen die extreem blij worden van onze muziek."

Hét ROCKkoor Enschede

Annemiek, de vaste dirigente van ‘Hét ROCKkoor Enschede’, was precies tijdens de opnames van de auditie op vakantie. Inge wilde deze ervaring van meedoen aan tv-opnames de groep niet ontnemen en bood zich aan als invaldirigent.

Invaldirigente Inge loodste Hét ROCKkoor Enschede door de auditie van ‘Zing!’
Invaldirigente Inge loodste Hét ROCKkoor Enschede door de auditie van ‘Zing!’

"We willen laten zien dat het supertof is om samen te zingen; ook met rockmuziek. Kerkkoren en gospelkoren of kleinkunstkoren zijn bekender, maar wij laten zien dat het ook met rockmuziek kan."

Bocca Bella

‘Bocca Bella’ betekent in het Italiaans ‘mooie mond’. Erg toepasselijk voor een zanggroep natuurlijk, waarbij de mond hét instrument is. De vijf dames zingen al meer dan vijftien jaar met elkaar en zijn een begrip geworden in hun geboortestad Breda.

De Bocca Bella’s zingen een breed palet aan muziek
De Bocca Bella’s zingen een breed palet aan muziek

"Als je al zolang samen zingt, maak je ook veel mee met elkaar mee. Ook op privégebied. Daar maken we dan ook echt ruimte voor. Soms is het zelfs zo dat we helemaal niet aan zingen toekomen, omdat we dingen aan het bespreken zijn of gewoon heel veel lol hebben."

OperaFlevoland

Een grote stad zonder operakoor? Daar moest verandering komen, vond Loes Jongen. In 2012 richtte ze OperaFlevoland op. In aanloop naar ‘Zing!’ vertelt ze over de dynamiek in het koor en over de liefde voor opera.

Levendig OperaFlevoland wil passie overbrengen in 'Zing!'
Levendig OperaFlevoland wil passie overbrengen in 'Zing!'

"Het grootste deel van de opera’s is in het Italiaans of Frans. Dat maakt het een aparte tak van sport. De mensen die zich bij ons koor hebben aangesloten, hebben allemaal passie voor dit genre. Dat wil trouwens niet zeggen dat je allemaal even grote stemmen in huis hebt. En dat is maar goed ook: we zitten niet alleen op grote solisten te wachten. We hebben alle stemmen nodig!"

Total Praise

Ze werd bekend als zangeres, maar geniet ook al ruim tien jaar van haar rol als dirigent: Pearl Jozefzoon! Na een gesprek met twee van haar zangleerlingen ontstond in 2018 het idee om in Houten een gospel- en worshipkoor te beginnen. De groep van ervaren en enthousiaste koorleden kreeg de naam ‘Total Praise’.

Pearl Jozefzoon geniet als dirigent van 'Total Praise'
Pearl Jozefzoon geniet als dirigent van 'Total Praise'

Het repertoire van Total Praise loopt uiteen van black gospel tot Opwekkingsliederen. “We zingen christelijke muziek en relipop, in de breedste zin van het woord. (...) Als de muziek een hoopvolle boodschap heeft, is het voor ons al gospel. De goede boodschap!"

Rumor has it

De Twentse dames uit zanggroep ‘Rumor has it’ delen lief en leed met elkaar. Dat kan ook haast niet anders als je al een half leven samen zingt. Ze deden ooit mee aan Hollands Got Talent en zijn te zien in aflevering 3 van 'Zing!'.

A capellagroep ‘Rumor has it’ voelt aan als familie
A capellagroep ‘Rumor has it’ voelt aan als familie

De naam 'Rumor has it’ is ontstaan in een pashokje tijdens het winkelen. "Het bekende nummer van Adele stond aan en Annemiek kwam mijn pashokje ingestormd. Ze was ervan overtuigd dat dit onze naam moest zijn en zo geschiedde."

Prestige Pro

De tv-wereld is geen onbekend terrein voor de zangers en zangeressen van Prestige Pro. In aanloop naar hun auditie in ‘Zing!’ vertelt dirigent en muzikaal directeur Ton van Diepen hoe dit popkoor is ontstaan. Ook deelt hij wat het koor samenbindt en neemt hij ons mee in het ‘Zing!’-avontuur van deze gedreven groep.

IJverig en ambitieus: maak kennis met Popkoor Prestige Pro
IJverig en ambitieus: maak kennis met Popkoor Prestige Pro

"Uit 25 verschillende Popkoor Prestige koren komen de beste zangers bij dit koor, en we zingen gedeeltelijk dezelfde nummers: de modernste hits van nu."

Kijk aflevering 3 van 'Zing!'

Kijk de derde auditie-aflevering van 'Zing!' nu op NPO Start.

--:--