Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Deze groepen kon je zien in aflevering 4 van 'Zing!'

Maak kennis met o.a. Angels Rule, Skyline Sisters en Jazzgroep Vocalzz.

In de vierde – en tevens laatste - auditieronde van ‘Zing!’ stonden opnieuw negen zanggroepen klaar om te laten zien wat ze in huis hebben. Mentoren Glen Faria, Tania Kross en Roel van Velzen mochten nog één keer een keuze maken om een zanggroep mee te nemen naar de kwarfinales. Meer weten over Six O’ Clock, Song and Relation, IVY, Vocalzz, Re-flax, Angels Rule, LEF, Skyline Sisters en Vals Alarm? Lees de interviews en ontdek de mooiste achtergrondverhalen.

Deel:

Six O’ Clock

De hechte zanggroep ‘Six O’ Clock’ zingt vanaf de zangschool in Amsterdam, al ruim 7 jaar, met elkaar. Ze hebben liefde voor muziek en hebben het altijd gezellig. Het 11-koppig koor repeteert elke woensdagavond in Amsterdam en zijn daarom heel goed op elkaar ingespeeld. Dat wekelijkse repeteren schept natuurlijk een band, dus is het ook zeker een hechte vriendengroep geworden.

Zanggroep ‘Six O’ Clock’ dankt naam aan repetitietijden
Zanggroep ‘Six O’ Clock’ dankt naam aan repetitietijden

Zanggroep 'Six O' Clock' zingt al ruim 7 jaar met elkaar. Ze hebben een grote liefde voor muziek, maar zijn ook een hechte vriendengroep geworden.

Song and Relation

Gemengd koor ‘Song and Relation’ heeft een feestje in het vooruitzicht: in 2024 viert de overkoepelende zangvereniging (Zang & Vriendschap) waar het koor deel van uitmaakt haar 100-jarig bestaan. Willia is secretaris bij de vereniging én enthousiast koorlid. Ze vertelt over de dynamiek binnen ‘Song and Relation’ en natuurlijk over hun deelname aan ‘Zing!’.

Saamhorigheid troef bij 'Song and Relation' uit Emst
Saamhorigheid troef bij 'Song and Relation' uit Emst

'Song and Relation' is een gemengd koor en is na jaren een begrip voor jong en oud. De overkoepelende zangvereniging heeft voor ieder wat wils en bestaat bijna 100 jaar.

Vocalzz

Zanggroep ‘Vocalzz’ is ontstaan vanuit de Delftse studentenjazzvereniging ‘Groover’. Er was behoefte aan samen zingen en daarom werd deze zanggroep al snel na het opzetten van de studentenvereniging opgericht. Dit is nu zo’n vijftien jaar geleden en nog steeds is de groep (wisselende) studenten uitermate enthousiast.

Jazzgroep Vocalzz bestaat uit swingende studenten
Jazzgroep Vocalzz bestaat uit swingende studenten

Zanggroep 'Vocalzz' bestaat uit een enthousiaste groep studenten die houden van jazzmuziek. Deze groep is ontstaan uit de Delftse studentenvereniging.

Re-flax

Re-flax is een professioneel familiekoor met maar liefst 80 koorleden. Het koor uit Hendrik-Ido-Ambacht ontstond dankzij de passie en inzet van de familie Van der Vegt. Jeffrey van der Vegt staat al ruim tien jaar als songcoach voor het koor. Enthousiast vertelt hij over de familiedroom, de kracht van een groot koor en de kunst van blijven ontwikkelen.

Van familiedroom naar studio’s en stadions: maak kennis met vocal popgroup Re-flax
Van familiedroom naar studio’s en stadions: maak kennis met vocal popgroup Re-flax

Re-flax is een professioneel familiekoor met maar liefst 80 leden wat ontstond ut een gezamenlijke passie voor muziek.

Angels Rule

Vier verschillende stemmen die samensmelten zodra ze een podium betreden: dat is de kracht van Angels Rule. Deze gedreven groep zingt al vijftien jaar samen en de leden blijven zichzelf door de jaren heen uitdagen en ontwikkelen. Zo ook met hun deelname aan het muzikale programma ‘Zing!’.

Ontdek de unieke vierstemmigheid van Angels Rule
Ontdek de unieke vierstemmigheid van Angels Rule

Angels Rule is een groep van drie vrouwen en een man, waarvan de stemmen volledig samensmelten. Door de jaren heen blijven ze zich ontwikkelen.

LEF

Lef. Dat toonde het bestuur van het gelijknamige Zaanse koor toen het in 2016 een andere koers wilde varen. Het koor wilde meer, ingewikkelder, beter. Een stap omhoog op de muzikale ladder. Secretaris Ria den Hollander vertelt over ambities, uit je comfortzone stappen en de bijzondere band die ontstaat door samen zingen.

Ria zingt bij popkoor LEF!: "Door zingen kan je zoveel winnen"
Ria zingt bij popkoor LEF!: "Door zingen kan je zoveel winnen"

Popkoor LEF wil graag een stap omhoog op de muzikale ladder. Daarom zijn ze een andere koers gaan varen.

IVY

‘IVY’ is het tweede project dat voortkomt uit dit vrouwelijke kwartet, dat zo’n 8,5 jaar geleden is begonnen als ‘de Meisjes met de wijsjes’. Hiermee richtten zij zich enkel op Nederlandstalige nummers. Na twee succesvolle theatertournees en vele optredens op allerlei gelegenheden, merkten ‘de Meisjes’ toe te zijn aan een volgende, meer persoonlijke stap. Fardoe, een van de zangeressen, vertelt er alles over.

IVY, een groep met een grote liefde voor meerstemmige zang in combinatie met theater
IVY, een groep met een grote liefde voor meerstemmige zang in combinatie met theater

Zanggroep 'IVY' bestaat uit een vrouwelijk kwartet, dat 8,5 jaar geleden samen begonnen te zingen. De dames zijn toe aan een volgende stap.

Skyline Sisters

Ze zingen vierstemmig, a capella en maken veel gebruik van gebaren en gezichtsexpressie: The Skyline Sisters uit Rotterdam laten je kennismaken met ‘barbershop’. Assistent-dirigent Loulou Timmermans vertelt over deze – uit Amerika overgewaaide – muziekstijl én over de enthousiaste club ‘sisters’ die altijd en overal zingen.

Maak kennis met de energieke ‘Skyline Sisters’ uit Rotterdam
Maak kennis met de energieke ‘Skyline Sisters’ uit Rotterdam

'The Skyline Sisters' uit Rotterdam maken veel gebruik van gebaren en gezichtsexpressie. Hun genre? Een uit Amerika overgewaaide muziekstijl.

Vals Alarm 

Ze zingen, dansen, spelen toneel en moesten van ver komen: deze groep enthousiaste Groningers van Vals Alarm Musicaltheater is veel meer dan alleen een zanggroep. Met hun deelname aan ‘Zing!’ wilden ze een visitekaartje afgeven voor musical en dat is nu al meer dan gelukt.

Vals Alarm Musicaltheater is veel meer dan alleen een zanggroep
Vals Alarm Musicaltheater is veel meer dan alleen een zanggroep

'Vals Alarm Musicaltheater' bestaat een groep enthousiaste Groningers en is veel meer dan een zanggroep: ze dansen en spelen daarnaast ook toneel.

Kijk aflevering 4 van 'Zing!'

Kijk de vierde auditie-aflevering van 'Zing!' nu op NPO Start.

--:--