Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Margje Fikse - gastauteur

Margje Fikse - gastauteur

Margje is geboren op 3 juli 1975 in Hattem. Na het VWO begint Margje in 1994 aan de studie Politicologie aan de Universiteit van Leiden die ze in 1998 met succes afrondt. Tijdens haar studie komt ze door de screentest bij de EO als presentator voor het reisprogramma ‘Bjrrt!’.

In 1998 start Margje bij de EO als verslaggever voor de tv-actualiteitenrubriek 2Vandaag. In hetzelfde jaar presenteert zij ook het dagelijkse tv-kinderprogramma Xieje. Daarna was ze te zien als presentator van diverse tv-programma’s zoals Het Familiediner, BlinQ, De Laatste Reis, Fiks a life en de tv-actualiteitenrubriek Netwerk. Naast presentator blijft Margje tv-verslaggever bij onder meer Netwerk, De Vijfde Dag en Dit is de Dag- Reportage.

Radioprogramma’s die Margje presenteert sinds 2016 zijn Dit is de Dag en het EO/NOS-radioprogramma Langs de Lijn en Omstreken. In de podcast Jodcast maakt Margje een serie portretten van bekende en minder bekende Joodse Nederlanders. In de zomermaanden van 2020 en 2021 presenteert ze Op1 samen met Kefah Allush. In 2021 presenteert Margje de serie Uitgepreekt, over dominees die vertrekken uit de kerk.

In de podcast Goed Werk spreken Margje Fikse en kantooramazone Japke-d. Bouma wekelijks over alles wat jouw dagelijks werk raakt.

In Dit is de kwestie onderzoekt Margje Fikse, samen met Tijs van den Brink en Kefah Allush, morele dilemma’s en ethische kwesties naar aanleiding van de actualiteit.

Alle artikelen van Margje

--:--