Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Pinksteren vieren tijdens Opwekking 2023

Thema: 'Maar wij zien Jezus'

Voor veel mensen is het inmiddels een begrip: de jaarlijkse Pinksterconferentie 'Opwekking'. Dit evenement wordt georganiseerd door Stichting Opwekking en sinds 1971 jaarlijks met Pinksteren gehouden. In 2022 trok dit christelijke en interkerkelijke festival zo'n 65.000 bezoekers, waarmee Opwekking het grootste christelijke evenement van Nederland is.

Deel:

Ook dit jaar is het evenement ontzettend populair: meer dan 23.000 kampeerders hebben zich inmiddels al aangemeld voor de Pinksterconferentie. Dit betekent dat alle kampeerterreinen vol zijn. Wel is er nog plek op een camping in de buurt. Je moet je dan bij Opwekking even registreren als daggast.

Wat is er te beleven op Opwekking?

Op het festivalterrein vind je meerdere tenten waar diensten, seminars, workshops en muziekoptredens zijn. Er is een grote tent waar het hoofdprogramma wordt gehouden, maar er is ook bijvoorbeeld een tent met activiteiten voor jonge kinderen en een 'Teenzone' voor tieners. Op zondagmiddag is er een massale 'sing-in' in de open lucht. Hier worden zo'n 50.000 mensen verwacht.

De Evangelische Omroep op Opwekking

Ook de EO is aanwezig dit pinksterweekend. Breng een bezoekje aan de EO-truck en maak kennis met The Chosen, dé serie over het leven van Jezus. Of kom langs bij de EO-stand (Mission Boulevard) en luister live naar de podcast Life Rules van Joram Kaat en Kees Kraayenoord. En natuurlijk kun je bij de EO-stand eindelijk je nieuwe BEAM-trui scoren! Bekijk het hele programma hier.

Opwekking 2023: Waar en wanneer?

Opwekking vindt tijdens het pinksterweekend plaats op het evenemententerrein van Walibi Holland in Biddinghuizen.
De openingssamenkomst is op vrijdagavond 26 mei en het slotconcert vindt plaats op maandagmiddag 29 mei.

Welke sprekers zijn er op Opwekking 2023?

Tijdens de 53ste Pinksterconferentie is er een divers aanbod van inspirerende sprekers – niet alleen uit ons eigen land, maar ook van over onze landsgrenzen. Zij werken het thema 'Maar wij zien Jezus' uit.

Welke artiesten zijn er op Opwekking 2023?

Op vrijdagavond is er een gebedssamenkomst met medewerking van The Psalm Project. Zaterdagmiddag geeft de Opwekkingsband een concert. De Sing-in op zondagmiddag wordt geleid door de band InSalvation, en op maadagmiddag is er een spetterende afsluiting: Black Gospel Worship met Celebration of Freedom. Meer informatie.

Opwekking livestream

Volg thuis, in je gemeente of samen op de camping de samenkomsten via de livestream, laat je inspireren door de seminars over actuele onderwerpen en zing uit volle borst mee tijdens de Sing-in. Natuurlijk vind je op het digitale platform ook programma’s voor de diverse leeftijdsgroepen: kinderen, tieners, jongeren en de Bijzondere Mensen Tent. Het platform is toegankelijk tijdens de Pinksterconferentie.

Opwekking 2023 Plattegrond terrein
Opwekking 2023 Plattegrond terrein.

Geschreven door

Miriam Duijf

--:--