Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Maak kennis met de tien toppers van de verkiezing 'Zorgmedewerker van het jaar' 2022

De zorgmedewerker van het jaar 2022 is bekend: oncologieverpleegkundige Marry Versluis. Joska Borkent eindigde op plaats twee en Floor Zijlstra-Koetsier op plaats drie. Andere kanshebbers waren (op alfabetische volgorde): Agnes Sprang, Christa Jonkers, Heleen van Velden, Marga de With, Margreet van Beest-Bons, Sabine Feenstra en Sadeyah Rosa. In dit artikel lees je meer over deze tien zorgtoppers.

Deel:

Agnes Sprang

Agnes (53) is pleegzorgbegeleider bij het Leger des Heils in Groningen. Ook neemt zij - sinds het wegvallen van een teammanager - al een jaar lang diverse extra taken op zich. "Werken in pleegzorg betekent voor mij: werken voor mensen en werken met mensen", vertelt ze.

Agnes Spang

Lees ook over:

Agnes Spang

Christa Jonkers

Van kunstacademie tot verpleegkundige, dat bleek voor Christa (52) een gouden zet. Christa hoopt dat ze door haar nominatie "een paar aankomend verpleegkundigen kan inspireren om ons prachtige vak te willen uitoefenen".

Christa Jonkers

Lees ook over:

Christa Jonkers

Floor Zijlstra-Koetsier

Als kinderverpleegkundige is Floor (33) onderdeel van het gezin. Hoewel ze op jonge leeftijd afscheid moest nemen van haar man, heeft ze hart voor haar cliënten en oog voor haar collega's. "Het is fijn om écht iets voor een ander te kunnen betekenen, nuttig te zijn", vindt ze.

Update 12 januari 2023: Floor behaalde de derde plaats in de Zorgmedewerker van het jaar-verkiezing.

Floor Zijlstra-Koetsier

Lees ook over:

Floor Zijlstra-Koetsier

Heleen van Velden

Het zorgen voor pasgeborenen zit bij Heleen (47) in haar genen. En dat komt haar als kraamverzorgster goed van pas! "Ik hou echt van mijn werk; ondanks de soms ingewikkelde dingen", vertelt ze.

Heleen van Velden

Lees ook over:

Heleen van Velden

Joska Borkent

Joska (38) werkt als verpleegkundige op de SEH in het Amsterdam UMC, locatie AMC. Een van de mooiste dingen in haar werk vindt ze dat je als verpleegkundige in een korte tijd dichtbij mag komen.

Update 12 januari 2023: Joska behaalde de tweede plaats in de Zorgmedewerker van het jaar-verkiezing.

Joska Borkent

Lees ook over:

Joska Borkent

Marga de With

Marga (55) werkt als intensive care- spoedeisende hulp verpleegkundige in het ziekenhuis Rijnstate in Arnhem en voor Instituut samenwerking Defensie en Relatieziekenhuizen waar ze reservisten opleidt. Ook is ze vrijwillige verpleegkundige op de herstelkamer bij Mercy Ships. 

Marga de With

Lees ook over:

Marga de With

Margreet van Beest-Bons

Margreet woonde en werkte 16 jaar lang in Oekraïne als missionair werker, waar ze een verslavingskliniek heeft opgezet. Toen de oorlog uitbrak, is ze voor het Leger des Heils gestart met de opvang van vluchtelingen in Rotterdam. "Ik wil in deze pittige tijden mensen bijstaan waar dat kan", vertelt ze.

Margreet van Beest - Bons

Lees ook over:

Margreet van Beest - Bons

Marry Versluis

Marry (61) werkt als oncologieverpleegkundige in het St. Antoniusziekenhuis, locatie Leidse Rijn. Zelf kreeg ze in november 2020 de diagnose slokdarmkanker. "Nu ik zelf ziek ben, weet ik als geen ander hoe een patiënt afhankelijk is van zorg", zegt ze daarover.

Update 12 januari 2023: Marry is de winnares van de Zorgmedewerker van het jaar-verkiezing. Lees hier meer.

Marry Versluis

Lees ook over:

Marry Versluis

Sabine Feenstra

Sabine (42) heeft in 2022 samen met haar man Paul het verzorgingstehuis Huize Graveland opgezet. Het is een particulier woon-zorghuis waar 22 tot 26 ouderen wonen. Het huis is ontstaan na jaren van gebed. ""Bij ouderenzorg ligt mijn passie en mijn hart", vertelt ze.

Sabine Feenstra

Lees ook over:

Sabine Feenstra

Sadeyah Rosa

Sadeyah (19) is nachtwaker en begeleider met verzorgende taken bij het Leger des Heils in Den Haag. Ze vertelt: "Toen mijn opa overleed besefte ik dat hij niet de enige was die hulp nodig heeft. Daarom dacht ik: waarom zoek ik geen baan in de zorg?"

Sadeyah Rosa

Lees ook over:

Sadeyah Rosa

De 'Zorgmedewerker van het jaar'-verkiezing is een initiatief van EO-community Eva en het Leger des Heils. Samen willen ze zorgmedewerkers in heel Nederland een hart onder de riem steken en waardering vragen voor het harde werk dat zorgmedewerkers leveren.

--:--